Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Beldesi'nde ki İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi öğrencileri 'Kariyer Günleri' etkinliği kapsamında 20 ayrı meslek dalı hakkında meslek sahiplerinden bilgiler aldı.
Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesinde 'Kariyer Günleri' etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında mühendis, mimar, doktor, eczacı, hemşire, psikolog, polis, asker, öğretmen ve gazeteci gibi 20 ayrı meslek dalından isimler okula geldi. Meslek sahipleri 3 ayrı seansta değişik sınıflara girerek öğrencileri mesleklerinin zor ve güzel yanlarını anlattı. Meslek sahipleri etkinlikte öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verdi.
Etkinliğe katılan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal hem doktorluk mesleğindeki kariyeri ve hem de belediye başkanlığı ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilerle sohbet eden Uysal, kendilerine sevdikleri ya da ilgi duydukları mesleklere yönelmelerini tavsiye etti. Düzenlenen etkinlikten dolayı okul yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür eden Başkan Uysal "Bizleri gençlerimizle bir araya getirdikleri için okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Burada eğitim-öğrenim gören öğrenciler ileride doktor, avukat, mühendis, gazeteci, polis ve asker gibi değişik meslek sahibi olacaklar. Ve onların arasından belediye başkanları, kaymakam, vali, milletvekili, bakan, başbakan yada cumhurbaşkanı çıkacak. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
Kariyer Günleri etkinliğine katılan meslek sahipleri de kendilerini davet eden öğretmenlere teşekkür ederek, tüm öğrencilere başarılar diledi.

Editör: Pusula Gazetesi