23 Mayıs tarihinde TTK'ya alınacak 500 işçi için yapılan kura çekiminde Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde eğitim öğretim veren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Bölümü 11'nci sınıf öğrencisi Doğukan Çakır TTK'ya girmeye hak kazandı.
Ocak 2019 tarihinde 18 yaşına giren ve ailesinin rızası ile internet üzerinden TTK'ya işe girmek için başvuran lise öğrencisi Doğukan ilk kurada isminin çıkmadığını ikinci kurada ise işe girmeye hak kazandığını okulda iken öğrendiği söyledi.

İşe girdiği takdirde okulunu açık meslek lisesi üzerinden devam ederek bitireceğini belirten Doğukan Çakır; " Derslerim iyi. İşe girdiğim takdirde dışarıdan lise öğrenimimi tamamlayacağım. Erken yaşta iş hayatına atılıp kendi ayaklarım üzerimde durabilmek için TTK'ya başvurmaya karar verdim. Ayrıca ülkemizde işsizlik olduğunu düşünüyorum. Bu yaşta bu fırsatı yakaladığım için mutluyum. Kura çekimi izlemeye babam gitti. İsmimin çıktığını okulda iken babamdan öğrendim. Oldukça sevindim. Motor ustası olan babam ve ev hanımı olan annem her zaman bana destek oldu. Açık liseden okulumu bitirip aynı zamanda çalışmak istememe destek verdiler. Ocak ayında 18 yaşıma girdim, ondan sonra internet üzerinden başvurumu kendim yaptım. İlk kurada çıkmadım. Ama içimde hep bir umut vardı"diye konuştu.

Meslek lisesi öğrencileri iş hayatına atıldıkları takdirde, açıktan öğrenimini tamamlayabiliyorlar.

Editör: Pusula Gazetesi