Soğuk lipoliz İstanbul ve diğer illerimizde farklı yaş gruplarından kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir medikal prosedürdür. Doğumdan sonra kalan yağ birikintilerinin yanı sıra kol, karın, bacak, bel, kalça, basen ve çene altındaki bölgesel yağların giderilmesinde de uygulanabilir.

En etkili vücut şekillendirme prosedürlerinden biri olan soğuk lipoliz yönteminde yağ hücrelerinin dondurularak parçalanması hedeflenir. Yağ hücreleri yapısal özelliklerinden dolayı diğer dokulara oranla soğuğa ve diğer travmalara daha az dayanıklıdırlar. Yağ hücreleri soğuğa maruz kaldıklarında hücre yapıları bozulur. Yaklaşık 2 ay içinde programlı hücre ölümü diğer bir deyişle apopitoz sonucunda lenf ve idrar dolaşımıyla vücuttan uzaklaştırılırlar. Apopitoz çevre dokularda herhangi bir hasara yol açan bir durum değildir.

Soğuk lipoliz prosedüründe uygulama bölgesi cihazın 2 başlığı ile vakumlandıktan sonra deri altındaki yağ hücreleri hedeflenerek eliminasyon noktasına kadar dondurma işlemi yapılır. Bunun elde edilebilmesi için -10 dereceye kadar yaklaşık 1 saat süreyle soğutulmalıdır. Yağ hücreleri soğuğa maruz kaldıkça belirli bir sırayla programlı ölüme geçmekte olup tükettiğimiz yağlı gıdalarda yaşanana benzeyen metabolik bir süreç sonucu vücuttan atılır. Bu sayede çok daha sıkılaşmış ve doğal bir görünüm elde edilir.

Saçlarınızın Sağlığını İhmal Etmeyin

Kadınların da erkeklerin de etkileyici bir görünüme sahip olmasını sağlayan en önemli unsurların başında saçlar gelir. Bu nedenle saç mezoterapisi İstanbul ve diğer metropollerimizde saçların parlaklık kazanması, saç kalitesinin artması, canlı bir görünüm sergilemesi ve dökülmelerinin önlenmesi için en çok tercih edilen prosedürlerin başında gelir.

Saç dökülmesi birçok farklı nedene bağlı olarak gelişse de çoğunlukla genetik yatkınlıktan ve hormonal nedenlerden kaynaklanır. Saçın kendi içerisinde geçirdiği döngüye bağlı olarak da dökülmeleri oluşabilir.

Saç mezoterapisi saçın yapısal özellikleri nedeniyle ihtiyaç duyduğu amino asit, vitamin ve mineral karışımlarının saçlı deriye enjeksiyonudur. Enjekte edilen karışım içinde yüzey genişleticiler, ajanlar ve saçın sağlıklı bir şekilde uzayıp gelişmek için ihtiyaç duyduğu aminoasitler vardır. Saç ve saç derisi için oldukça etkili bir yöntem olan saç mezoterapisi kapsamında yapılan mikro enjeksiyonlar kişinin sağlıklı saçlara sahip olması ve saçların büyümesi için gereken vitaminlerle besinleri içeren özel ilaçları içerir.

Saç mezoterapisi hem kadınlara hem erkeklere uygulanabilen bir prosedür olup ince telli ve cansız saçların daha gür ve yoğun bir şekilde çıkmasını sağlar.

Saç Mezoterapisi Ne İşe Yarar?

Saç mezoterapisi hem saç dökülmesini önler hem de saçın yeniden sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Kadın ve erkek tipi saç dökülmelerinde saç mezoterapisi ile en iyi sonuçların alınması mümkündür. Hazırlanan karışım saç diplerine enjekte edilerek saç derisindeki ve hücre metabolizmasındaki kan dolaşımı hızlandırılır. Böylece saç foliküllerinin canlanması, saçın güçlü, hacimli ve sağlıklı olması sağlanır.

Saç dökülmesi sorununun giderilmesi için saç ekimi yaptırmış olan kişilere de saç mezoterapisi prosedürünün uygulanması söz konusu olabilir. Saç ekimi yaptıracak olan kişilere saç ekiminden önce ve sonra saç mezoterapisi prosedürünün uygulanmasıyla saç ekimi prosedürünün başarısı artırılabilir. Bu sayede yeni çıkmış ya da çıkacak olan saçların da daha güçlü olması sağlanır.

Başarılı bir mezoterapi uygulaması sonucunda saç kıllarının daha da kalınlaşması, saç ömrünün uzaması, saç dökülmelerinin minimize edilmesi, yeni çıkacak olan saçların kalitesinin artırılması ve hacimli bir saç formunun elde edilmesi olasıdır.

Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Saç mezoterapisinde yapılan her enjeksiyonda 2-6 aktif bileşen karıştırılabilmekle birlikte enjekte edilecek olan karışım kişi özelinde hazırlanır. Mezoterapide sıklıkla kullanılan B grubu vitaminler saçın büyümesinde ve restorasyonunda son derece önemli bir role sahiptir. Bakır ve çinko sahip oldukları özellikler sayesinde saç yapısındaki güçsüzlüğü giderirler. Ampullerin beslenmesinden sorumlu olan hyaluronik asit saç büyümesini hızlandırır. Amino asitler saçın temeli olup keratin liflerinin oluşumuna katkıda bulunurlar. Kafa derisine kan akışını normalleştiren büyüme faktörleri saç köklerini güçlendirip saçların yoğunlaşmasında da etkilidir.

Saç mezoterapisi uygulanırken anestezik spreyler kullanılabilir. Saç derisi yumuşatılıp deri kanatılır ve enjeksiyon yapılır. Enjekte edilen ilaç doğrudan saç köklerine ulaştığı için son derece hızlı bir sonuç elde edilir. Ağrısız bir prosedür olan saç mezoterapisi uygulamasının ardından yaklaşık bir ay sonra etki fark edilmeye başlanır. 20-25 dakika kadar süren saç mezoterapisi seanslarından elde edilen sonucun kalıcı olabilmesi için 3 ay süreyle ve en az ayda bir olmak üzere uygulama yapılması önerilir.

Saç mezoterapisi saç dökülmesi ve saçlarda azalma şikayeti yaşayan herkese uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biridir. Saç mezoterapisi uygulamasının başarılı olabilmesi için prosedürden önce saç analizinin yapılması çok önemlidir. Medikal estetik prosedürlerin başarısında doktorun deneyimi, en doğru yöntemi belirlemesi ve doğru uygulamayı yapması önemli rol oynar. Uzman Dr. Şafak Göktaş medikal estetik prosedürler ile ilgili olarak alanının önde gelen isimlerinden biridir. Hastalarının beklentilerine göre en uygun tedaviyi belirleyen ve uygulamalarını titizlikle gerçekleştiren Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçerek siz de bilgi alabilir ve dilediğiniz görünüme erişebilirsiniz.