2019-2020 futbol sezonunda Amatör Süper Lig büyük mücadeleye sahne oluyor. Cumartesi ve Pazar günü oynanan müsabakalarla 9'ncu hafta müsabakaları geride kaldı. Büyük sürprizin yaşanmadığı haftada Lider Gelikspor kazandı, takipçileri de fire vermedi.

GELİKSPOR-İSTASYON GEMİCİLERSPOR: 2-0

Haftaya lider giren Gelikspor saha ve seyircisi önünde kümede kalma mücadelesi veren İstasyon Gemicilerspor'u konuk etti. İlk yarı rakibi karşısında zorlanan Gelikspor ikinci yarı attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı, 22 puanla liderliğini sürdürdü. İstasyon Gemicilerspor ise 9 puanla 10'ncu sırada kaldı.

AKINSPOR-KİLİMLİ BELEDİYESPOR: 1-5

Şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olan Kilimli Belediyespor, ligin son sırasındaki Akınspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Cezalı ve sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle kadro kurmakta güçlük çeken Akınspor karşısında sahadan 5-1 gibi farklı skorla galip ayrılan Kilimli Belediyespor 20 puanla lider Gelikspor'u yakın takibe aldı.

ÇAYDEĞİRMENİ BELEDİYESPOR-MUSLU BELEDİYESPOR: 5-2

Saha ve seyircisi önünde bu sezon başarılı maçlar çıkartan Çaydeğirmeni Belediyespor Cumartesi günü Muslu Belediyespor'u konuk etti. Rakibi karşısında maçın başından sonuna üstün futbol oynayan Çaydeğirmeni Belediyespor Erkan Koçaklı'nın 3 gol attığı maçta sahadan 5-2 galip ayrıldı. Muslu Belediyespor 11 puanla 8'nci sırada kalırken, Çaydeğirmeni Belediyespor ise 13 puanla 6'ncı sıraya yükseldi.

YENİMAHALLESPOR-PERŞEMBE BELEDİYESPOR: 4-0

Ereğli temsilcisi Yenimahallespor sahasında Perşembe Belediyespor ile karşılaştı. Sezona çok iyi başlangıç yapmasına rağmen son haftalarda istikrarsız sonuçlar alan Perşembe Belediyespor zorlu deplasmanda beklemediği yenilgi ile karşılaştı. Yenimahallespor'a 4-0 mağlup olan Perşembe Belediyespor 14 puanda kalırken şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Yenimahallespor ise 15 puanla zirveye bir adım daha yaklaştı.

ÇATES IŞIKSPOR-ALAPLI BELEDİYESPOR: 1-2

Haftanın en ilginç karşılaşmalarından birisi olan ÇATES Işıkspor-Alaplı Belediyespor maçında kazanan takım Alaplı Belediyespor oldu. Maçta 1-0 öne geçmesine rağmen ikinci yarı yediği gollerle sahadan yenik ayrılan ÇATES Işıkspor'da büyük üzüntü yaşanıyor. Üstünlüğünü koruyamayan ÇATES Işıkspor 9 puanla 9'ncu sırada kendine yer buldu. Alaplı Belediyespor ise 19 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu.

İHSANİYESPOR-ÇAYCUMASPOR: 0-3

Kümede kalma mücadelesi veren İhsaniyespor sahasında Çaycumaspor'u konuk etti. İki takımda aldıkları istikrarsız sonuçlarla ligde kötü günler geçiriyor. Çaycumaspor deplasmana mutlak kazanmak için çıkarken, maç boyunca hata yapmadı, attığı gollerle sahadan 3-0 gibi net skorla galip ayrıldı. İhsaniyespor ise bu yenilgi ile 6 puanla 11'nci sırada küme düşme potasında kaldı.

Editör: Pusula Gazetesi