TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor geride kalan 10 hafta sonunda 10 maçta topladığı 13 puanla 9'ncu sırada bulunuyor. Sezonun ilk 3 haftasında Cafer Aydın yönetiminde puan alamayan Elmas, Şenol Demir ile 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak 13 puan toplamıştı. Yine Şenol Demir yönetiminde son 2 lig maçında mağlup olan Zonguldak Kömürspor 6 Kasım Cumartesi günü saha ve seyircisi önünde oynayacağı Pazarspor maçından alacağı galibiyetle son 2 maçta aldığı yenilgileri unutturarak yeni bir çıkış yakalamanın hesaplarını yapıyor.

RAKİPLERİN BÜTÇELERİ ÇOK YÜKSEK

2.Lig Beyaz Grup'ta 30-40 milyon lira bütçelerle çok iyi kadro kuran takımlar bulunuyor. Özellikle Pendikspor geçtiğimiz sezonun Eyüpspor ve Manisa FK kadrolarından oluşuyor. Amed Sportif, Şanlıurfaspor ve Nazilli Belediyespor gibi takımların bütçeleri, Zonguldak Kömürspor'un 8-10 katı daha fazla.

15 GOLLE 2.LİG BEYAZ GRUBUN EN ÇOK GOL ATAN TAKIMI ELMAS

Büyük bütçeli takımların ligin ilk 4-5 sırasına yerleştiği gözlenirken bütçesi yüksek bir çok takım ise sıralama olarak Zonguldak Kömürspor'un altında bulunuyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Zonguldak Kömürspor ilk 10 haftada 15 golle ligin en çok gol atan takımı durumunda. Lider Pendikspor bile 10 haftada 14 golde kaldı. Zonguldak Kömürspor Cafer Aydın döneminde 3 maçta 2 gol atarken, Şenol Demir döneminde 7 maçta 13 gol attı.

EN ÇOK GOL YİYEN 2'NCİ TAKIM ELMAS
Zonguldak Kömürspor yine 2.Lig Beyaz Grup'ta yediği 15 golle ligin en çok gol yiyen ikinci takımı durumunda. 23 gol yiyen Eskişehirspor ilk sırada bulunuyor.

15 golle en gol gol atan takımı olan Zonguldak Kömürspor'un yine 15 golle en çok gol yiyen ikinci takım olarak "0" averajda bulunması ilginç bir tesadüf olarak puan durumuna yansımış durumda.

İŞTE ATILAN 15 GOL, YENİLEN 15 GOL

Zonguldak Kömürspor-Akhisarspor: 0-1

Pendikspor- Zonguldak Kömürspor: 3-2

Zonguldak Kömürspor-Uşakspor: 0-1

Kırşehir Belediye- Zonguldak Kömürspor: 0-2

Zonguldak Kömürspor-Nazilli Belediye: 1-0

Ankara Demir- Zonguldak Kömürspor: 2-2

Zonguldak Kömürspor-Eskişehirspor: 3-1

Karacabey Belediye- Zonguldak Kömürspor: 1-2

Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor: 2-4

Kırklarelispor- Zonguldak Kömürspor: 1-2