Tüm ülkeyi ve Türkiye'yi de etkisi altına alan Corona Virüs salgını Mart 2020 tarihinden itibaren özellikle futbola büyük darbe vurdu. Sağlık Kurulu ve TFF ortaklaşa aldıkları karar gereği ilk etapta 2019-2020 futbol sezonu tamamlandı, ardından yeni sezon çalışmaları kapsamında Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig'in oynanmasına karar verildi. Bu ligler başladı, devam ediyor.

BAL'DA BÜYÜK MAĞDURİYET VAR
TFF tüm profesyonel liglerin başlamasına karar vermesine karşın özellikle Bölgesel Amatör Lig ve diğer amatör liglerin başlaması konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Özellikle BAL'da yüzlerce futbolcu yaşamlarını futboldan sürdürüyor, büyük bir mağduriyet yaşanıyor.

KARAR VERİLDİ, 21 EYLÜL'DE AÇIKLANACAK

Kulüplerin ve futbolcuların günlerdir yaptıkları baskı ve protestoların ardından TFF Amatör İşler Kurulu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu geçtiğimiz hafta liglerin akibeti hakkında toplantı düzenledi.

Amatör İşler Kurulu, Sağlık Kurulu ile birlikte son bir değerlendirme yaparak BAL'daki 256 takımın kaderini etkileyecek kararını 21 Eylül Pazartesi günü açıklayacak. Kararda yaklaşık 1,5 ay sonra BAL'ın başlamasına karar verilmesi bekleniyor. Tüm futbolcuların beklentisi bu yönde.

Süper Amatör Küme, 1. Küme ve diğer alt ligler ile ilgili verilecek karar da merakla bekleniyor.

ZONGULDAK'TA DA 3 TAKIM BEKLİYOR
Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek olan temsilcilerimiz Devrek Belediyespor, Ereğli Belediyespor ve Kilimli Belediyespor da açıklanacak bu kritik kararı bekliyor. Üç temsilcimiz de teknik heyetleri ve yaptıkları yeni transferlerle TFF'nin yapacağı olumlu açıklamanın ardından yeni sezon çalışmalarına başlayacak.