Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya konulan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" kapsamında, Bartın'da üç günlük kamp etkinliği gerçekleştirildi.
Kamp etkinliğine Merkez İnönü İlkokulu ve İstiklal İlkokulundan 4. sınıf öğrencileri rehber öğretmenleri Mehmet Cibelek nezaretinde katıldılar. Kampta öğrencilere müdürlüğün faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. İl Müdürlüğünün meyve bahçesi öğrencilere gezdirilerek doğa sevgisi aşılandı. Kamp etkinliği süresince Bartın'da faaliyet gösteren Büyükbaş Hayvancılık işletmelerine de gezi düzenlendi. 2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle, kamp uygulamasına katılan öğrencilerin bakliyat bilincini yükselterek bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemini vurgulamak, çevresel sürdürülebilirliğin de sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla teknik personellerimizce bu konuda eğitimler verilerek "Tarımda ve Beslenmemizde Bakliyatların Önemi" konulu bir sayfalık kompozisyon yarışması gerçekleştirildi.
"KAMPLAR DEVAM EDECEK"
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram yaptığı açıklamada; "Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı "etkinliği ile ilköğretim sınıfı öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri gıda güvenilirliği hakkında bilgi verilmesi amaçlandı. Tarım kampı etkinliği önümüzdeki yıllarda da devam ettirilecektir" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi