Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) gönüllü kemik iliği veya periferik kök hücre bağışçılarının kazanılması için Türk Kızılayı tarafından koordine edilen çalışmasına, Zonguldak Özel Level Hospital destek verdi.

Zonguldak Özel Level Hospital Genel Koordinatörü Dr. Murat Koca, yaptığı açıklamada, "Günümüz teknolojisi ile kök hücre nakli artık çok basit bir işlem ve ülkemizde kolaylıkla yapılıyor. Bu konuda ülkemizde birden çok merkez var. Löseminin yanı sıra başka hastalıkların tedavisinde kök hücre nakli çare oluyor. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) gönüllü kemik iliği veya periferik kök hücre bağışçılarının kazanılması için Türk Kızılayı tarafından koordine edilen çalışmasına, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Level Hospital olarak bizde katıldık. Geçmişte hastalar, Dünya Kemik İliği Bankası'na başvurarak şifa arıyordu. Ülkemizde 13 Ağustos 2014 tarihinde kurulan Ulusal Kemik İliği Bankası, Kızılay vasıtasıyla nakil işlemini gerçekleştiriyor" dedi.

Türk Kızılayı tarafından yapılan eğitim toplantısından sonra Level Hospital personelleri, kan bağışında bulunarak, projeye tam destek verdi.

Editör: Pusula Gazetesi