Zonguldak Özel Level Hospital, anne adaylarını gebelik döneminde bilgilendirmek için "Gebe Okulu" açtı. Gebe Okulu açılışını, Başhekim Yardımcısı Dr. Yasin Tekin yaptı.

Dr. Tekin, anne adaylarını bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Gebelik sürecinde anne adaylarında anatomik, fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıklar olur. Anne adayları, rahat hamilelik dönemi geçirmeleri için destek almaları gerekiyor. Bu nedenle de hastanemizde Gebe Okulumuzu açtık" dedi.

Gebe Okulu'ndan Sorumlu Başhemşire Fatma Yanık ise, her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu, yeni doğan bakımı ve beslenme konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı olduğunu belirterek, "Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek, bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Bu kapsamda; Gebe Okulu programı ile tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır. Bu konuda eğitimlerimizi veren; Diyetisyen Ayşe Ordu, Fizyoterapist İrem Çelik, Yenidoğan Bebek Hemşiresi Yasemin Rabia Bayram ve Ebelerimiz; Selvi Nur Sofu, Dilay Gülay, Şeyma Arslantürk ve Hüsna Gölbaşı'na desteklerinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Gebe Okulu'na katılan anne adayları da, rahat bir hamilelik dönemi geçirmelerine yardımcı olan Level Hospital yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi