En büyük nitelik olarak firesiz kesim özelliği kullanımının tekstil, ayakkabı, demir çelik, ahşap gibi sektörlerde kullanımı yaygındır.

Lazer Işını Nasıl Elde Edilmektedir?

Lazer teknolojisinde iki ayrı tüp kullanılmaktadır. Bunlar radyo frekansı ve doğru akım lazer tüp çeşitleridir. Tüpün içerisinde mevcut olan co2+n2+he radyo frekansı ile ivme kazandırılır; iyonize olan gazın ışıması sonucu lazer ışını elde edilir. Dayanıklılık olarak 20ile 30000 saat arası dayanmakta olmakla beraber fiyat açısından ise pahalı konumdadır. Doğru akım ise eski ve ucuz sistemdir. Aynı gazlar doğru akı ile hareketlenmesi sağlanmakta ve lazer ışını elde edilmektedir. Olumsuz yanı ise çok az çalışmasıdır. Bu teknolojide Çinli bilim adamaları uzun süre çalışmış ev tek kullanımlık piyasada satmakta bunlar da ancak 5000 ile 6000 saat arasında gitmektedir.

Bu Tüpler Doldurulabilir mi?

Bizler eskide biten çakmakları bile dolduran millet olarak bu dolum işine oldukça alışkınızdır. Bu maksatla ele alındığında biten tüplerin doldurulması da gayet mantıklı ve gereklidir. Yapılması gereken doğru karışım ve doğru oranının yanında doğru basıncı bulmak; temel ihtiyaçtır. Tüp doldurmak çok zor olmakla beraber mümkündür.

Ticari kaygılardan bahisle ithalatçılar olumsuz tavır takınmaktadırlar. Bu sadece ticari nitelikte olup reel bir durum değildir. Bunlar temel manada tüplerdeki lenslerin orijinalliğini yitirdiğini ve işlevini kaybettiğini ifade ederler. Bu da verim noktasında deforme olmak kaynaklı randıman alınmayacağını ileri sürmektedirler.

Lenslerin Bakım Ve Özeni

Dikkat edilmesi gereken buradaki lenslerin 20000ile 30000saat çalışma lenslerle aynı lenslerdir. Buda kalitesini ve dayanıklılığını ispat eden öncelikli karine, niteliğindedir. Bu tüpler tekrar doldurulduklarında sorunsuz bir şekilde çalışmakta ve tam verim alınmaktadır. Bu sadece çıkar kavramı üzere bir kurgu olup herhangi bir bilimsel yanı bulunmamaktadır.

​​​​​​​Lensler de bozulabilir. İnsan ürünü olan hiç bir şey mükemmel değildir ve zaman içerisinde de bozulması mümkündür. Bu genel olarak kullanım kaynaklıdır. Gerekli özen ve hassasiyetin tam gösterilmediği durumlarda aşınma nedeni ile tüp bozulmaktadır. Temiz, dikkatli hijyenik makine sahibince kullanımda ise lenslerde en ufak bir yıpranma bozulma olmaz.