Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmak için uygulanmaktadır. Lazer ışığı normal ışıklardan farklı olarak tek dalga boyutunda, düz bir demet halinde yayılır. Bu ışınlar sayesinde tüyler kalıcı ve sağlıklı şekilde yok edilmektedir. Milisaniyelik atışlar uygulanarak, tüye melanin rengini veren pigmentini ile emilir. Böylece çevre dokulara zarar vermeden, kıl köküne yoğunlaşır. Kökte oluşan ısı sayesinde, kıl kökü tahribe uğramış olur.

Seansların düzenli olarak yaptırılması gerekir lazer epilasyon fiyatları Ankara ile kalıcı olarak tüylerden kurtulmak mümkündür. www.drbuketyildirim.com sitesinden ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Lazer Epilasyonun Her Hangi Bir zararı Var Mı?

İşlem uygulanırken kesinlikle zarar görünmez. Bunun nedeni deriye herhangi bir uygulama sağlanmadan sadece kıl köklerine yönelik atışlar sağlanır. Bu uygulamada ter bezleri kesinlikle zarar görmez. FDA tarafından kalıcılığı ve güvenliğe kesinlikle onaylanmıştır. Epilasyon uygulanırken, seans süresi kişiden kişiye veya uygulanacak bölgeye göre değişim gösterebilir.

Örnek verecek olursak bacak ve sırt gibi alanlarda geniş çaplı işlem uygulandığı için, ortalama olarak 1 veya 1,5 saat seans sürebilir. Fakat koltuk altı ve bikini bölgesinde bu süre 10-15 dakikaya çıkar. Yüz bıyık ve kaş bölgesinde seans süresi 2-3 dakika kadardır. Yapılan uygulamanın seans sıklığı yüz bölgesinde, 1 - 1.5 ay vücut genelinde 1 ya da 2 ay kadar zaman içerisinde gerçekleştirilmesi gerekir. Tedavi ile birlikte tüylerin azalması ile seans aralıkları da uzar.

Lazer Epilasyonda Seans Aralığı Neden Birden Fazladır?

Vücutta oluşan kıllar anajen, katajen, telojen olarak üç gelişim evresi gösterir. Hepsi birbirinden farklı bağımsız zamanlarda gelişir. Anajen dönemindeki kıllar lazer epilasyonu daha çok etkilemektedir. İşte bu nedenle tek seferlik yapılan seanslar, kıl köklerini tamamen yok etmez. Seans sayısı kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Lazer epilasyon fiyatları Ankara ile bütçeye uygun seçenekler mevcuttur.

Lazer epilasyonda ten önemli bir faktördür. Beyaz tenli kişilerde daha erken sonuç elde edilirken, esmer tenli kişilerde seans aralığı uzayabilir. Tüylerin açıklığı veya koyuluğuna bağlı olarak, seanslarda zaman farkı oluşabilir. Tüylerin koyu olması sayesinde, ışınlar kıl köklerini daha iyi görerek çabuk azalmasına neden olur.

Epilasyon işlemi uygulanırken cihazda ayarlamalar yapılarak, esmer olan hatta zenci olan hastalarda bile kıl köklerine zarar vermeden, uygulanan işlemler mevcuttur. İşlem sırasında can yanması söz konusu değildir. Hissedilen acı lastik çarpması kadar azdır. Üstelik atışlar bittikten sonra acı da kaybolacaktır.

Lazer Epilasyon Sonrası

Epilasyon işlemi sona erdikten sonra kıl köklerinde hafif kızarıklık ve şişmeler görülmesi gayet normaldir. Bu durum ortalama yarım saat içinde kendiliğinden düzenlemektedir. Eğer işlem deneyimsiz kişiler tarafından uygulanırsa, yanık ihtimali yüksektir. Bu nedenle epilasyon işleminin, uzman kişiler tarafından yapılması önerilmektedir.

Herkesin fiziki yapısı farklıdır. Buna bağlı kıl kökleri de farklılık gösterir. Bu nedenle seansların bitme aralığı net olarak söylenemez. Fakat koltuk altı, bikini bölgesi, bacak altı bölgelerinin ortalama olarak 4 ya da maksimum 8 seans sürmektedir. Lazer epilasyon fiyatları Ankara ile en uygun seçenekleri öğrenmeniz mümkündür.

Epilasyon işlemi gerçekleştirilemeden bir ay önce ağda, makine ile alım veya cımbız İple kıl kökleri alınmamalıdır. İşlem uygulanmadan 15 gün öncesinde, bronzlaşma malı veya solaryuma girilmemelidir. Tüy dökücü kremlerin kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Ayrıca jiletleme işlemi kıl köklerini kuvvetlendirmez. İşlem öncesinde peeling yapılmamalıdır. Seans bittikten sonra, normal rutine dönülebilir. Epilasyonun uygulandığı bölgeye makyaj yapılabilir. Fakat 24 saat içinde duş alınmamalıdır. Yüze uygulanan epilasyon da mutlaka, güneş kremi kullanılması gereklidir.

Editör: Pusula Gazetesi