Zonguldaklı Ali Kaymaz, Lavuar alanında atıl durumda bulunan şlam aktarma kulelerinin değerlendirilmesi için bir öneride bulundu. İşte o paylaşım:

"Doğup büyüdüğüm, yaşadığım kent olan Zonguldak'ta, şu anda atıl vaziyette olan eski lavuar alanı nasıl değerlendirilirse değerlendirilsin, alan içinde bulunan 3 adet dekantasyon ( şlam aktarma ) kulesine dokunulmayıp, güçlendirilmesi ve bir şekilde kente güzellik katması taraftarıyım. Bu konuda çok çeşitli düşünceler, projeler geliştirilebilir.
Ben bu konuda aklımda olan birkaç projeden birisini resimledim şimdilik. Nedir derseniz; ulus olarak yaşayacağımız mutlu ve önemli günlerde, milli, dini bayramlarımızda kulelerin meşale olarak kullanılması ilk seçeneğim.Tabii ki buradaki meşale ateşi, gerek kirlilik, gerek yangın tehlikesi olarak çevreye zarar vermeyecek türden olmalıdır."


Türk Telekom'dan emekli Ali Kaymaz, Pusula'ya yaptığı açıklamada Zonguldak sevdalısı olduğunu belirterek şunları söyledi;

"60'lı yaşlarda bir vatandaştım. Zonguldak'ta doğdum, Zonguldak'ta büyüdüm. 3 ya da 5 Zonguldaklı bir araya gelir, Zonguldak'ı kurtarır, ülkeyi kurtarır. Biz, ben özellikle Zonguldak'ın kentsel sorunları üzerine çok kafa yoran ancak bu konuda teknik yeterliliği, bilgisi ya da statüsü olmayan bir insanım. Sadece fikirden ibaret. Sadece düşünüyorum. Ben orada onu paylaştım ama o da farklı bir düşüncedir. Oraya meşale yapmazsınız da onun üzerine çiçek parkı vs. oluşturursunuz aşağıya asma çiçek, aşağıya doğru sarkan çiçekler oluşturabilirsiniz. Her şey olabilir. 3 tane şeyi nerede bulursunuz bir arada. Yapmak isteseniz yapamazsınız. O alanla ilgili Carrefoursa vb. gibi bir yerde projeleri görmüştüm. Stant açılmıştı. Güzel projeler vardı. Proje ne olursa olsun, o 3 kulenin durmasını gönlüm ister. Her şekilde değerlenir. Onların dış duvarları da herhangi bir taş duvar konseptinde oluşturabilirsiniz. Üzerinde çiçekleriyle, renkleri birbirine uyan veya daha modern bir şey düşünüp ses, ışık oyunlarıyla tepeden gökyüzüne ışıklar fırlatabilirsiniz özel günlerde. Yanlarını ışıklandırabilirsiniz. Hazır elinizde sermaye var. Düşünerek yaptım. Ben her zaman da yaparım. Lavuar alanı da çok tartışılıyor fakat ben sonuçta sıradan bir vatandaşım Zonguldak'ta. Ben sadece düşüncemi söyleyebilirim. Söylemeliyim de."

Editör: Pusula Gazetesi