Pusula'ya ulaşan bir öneriyi sizlere aktarıyoruz.
Lauvar Alanına "Sahibinin" Anıtı Yapılsın...
Zonguldak'ın ilk Müftüsü olan Halil Akça ile ilgili haberi gazetenizde okuduk ve çok memnun olduk.
Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı'nın İlköğretim okullarında "Kent Kültürü" dersini okutulacağını biliyoruz. Acaba Zonguldak'ta Kent Kültürü Dersinde çocuklarımıza somut olarak gösterecek ne kadar birikimimiz var?
Gelin hep birlikte Zonguldak kültürüne ve dönüm noktası yaşatacak bir çalışmaya imza atalım.
Zonguldak'ta Milli Mücadeleyi başlatan ve mezarına bile sahip çıkamadığımız Müftü İbrahim Efendiye yıllar sonra vefa duygumuzu gösterelim. Eğer bir şey yapılacaksa, zaten kamulaştırılmadan önce Müftü İbrahim Efendinin olan "Lauvar" alanına Müftü İbrahim Efendinin anıtını yapalım ve hayat hikayesini yazalım. (Müftü İbrahim Efendinin 6 Ocak 1935'te Soğuksu Mevkiindeki evinde vefat ettiği yazılı kaynaklarda mevcuttur. Ayrıca Zonguldak'ın ilk sahiplerinin Müftü İbrahim Efendi'nin doğduğu yer olan Çağlı Köyü ve çevre köylerde yaşayan insanların yerleri olduğu yine yazılı kaynaklarda mevcuttur.)
Ay- Yıldız Şeklinde tasarlayacağım anıtta yıldıza Müftü İbrahim Efendi'nin hayat hikayesini, Aya ise Zonguldak tarihine iz bırakmış diğer şahsiyetlerin hayat hikayelerini yazalım. Sosyal Medyada hayali kahramanlar peşinde koşan yeni nesle, kendileriyle aynı topraklarda yaşamış, aynı manzaraya bakmış, aynı sokaklarda yürümüş Gerçek Kahramanları tanıma fırsatı verelim. Belki bu sayede kentimizin içinde bulunduğu kısır döngüden kurtulabiliriz.

Editör: Pusula Gazetesi