Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, CHP Gurup Başkanvekili Atınç Kayınova'nın Lavuar Alanı'nı 15 yıldır bilerek yapmadıklarını, halka 15 yıl çile çektirdikleri yönündeki eleştirilerine yanıt verdi.

Kendilerinden önce belediyenin CHP'de olduğunu olduğunu hatırlatan Başkan Alan, Lavuar Alanı'nı kendilerinin de yapmadığını belirterek "Lavuar alanı değil, Lavuar yalanı! 15 senedir Zonguldak'ımız, hepimiz Lavuar yalanını dinledik" dedi.

Başkan Alan, Kayınova'nın eleştirilerine şöyle yanıt verdi;

"Lavuar alanı değil, Lavuar yalanı! 15 senedir Zonguldak'ımız, hepimiz Lavuar yalanını dinledik. Yok projeler yapıldı, yok ödüllü oldu, yok şöyle oldu, yok böyle oldu sonuç? Halini biliyorsunuz Lavuar alanını anlatmama gerek yok. Sayın bakanımız geldiği zaman da bu konuyla ilgili talimatlarını verdi. Dün de TOKİ yetkilileri ile telefonda görüştüm. Bayram sonrası inşallah kendilerini şehrimize davet edip, artık son şeklini verip, ondan sonra da Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimiz ve Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerimizle tekrar bir harmanlayıp, onların da görüşlerini alarak, inşallah artık Zonguldak'ımızın, çarşı merkezinde yıllardır atıl bekleyen bana göre en değerli alanını projelendirerek vatandaşımızın hizmetine sunacağız. İhaleye çıkma aşamasına getireceğiz. Bu nedenle de dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi şu an kendi teşkilatları tarafından verilen muhalefet görevini yapmakla mükellef. Söylemlerde ben ona yoruyorum. Biz de muhalefet olduğumuz zamanlarda bunları yaptık. Bunlar siyasetin doğasında var. Onlar bu konularda siyasetini yapacak, muhalefetini edecek. Biz de cevap vereceğiz ama hedef ortak akılla hep beraber Zonguldak'ın faydası olan neyse, şahıslar üzerinden değil olaylar üzerinden konuşmamız lazım. Hep söylüyorum artık kişilerden ziyade olayları konuşmamız lazım. Selim, Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin bunlar hep gelip geçici. Makamların hepsi gelip geçici. Baki olan Zonguldak'ın hizmet almış olması. Çünkü biz burada yaşıyoruz. Burada yaşayacağız. Gözümüzü burada açtık, burada kapatacağız. Biz görev süremizce Zonguldak'a bir çivi çakıp fayda sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Benim tek derim, sıkıntım da bu. Aldığımız oyları vatandaşımızın bize gösterdiği teveccühü, güveni boşa çıkarmamak, beklentileri karşılamak ama kimse de bizden 6 ayda her sorunu çözsün diye bir şey beklemesin. Elimizde öyle bir sihirli değnek yok. Biz plan, projeyle çalışan, sistemli çalışan bir teşkilatız. Ben hayatım boyunca hep sistemli çalıştım. Hep planlı, projeli çalıştım. Göstermelik bir iş yapalım diye, pansumanla uğraşmayacağımı daha önce de deklare etmiştim."

Editör: Pusula Gazetesi