KYK İbrahim Ethem Erkek Öğrenci Yurdu ve Çaycuma Kız Öğrenci Yurdunda Mart ayı içerisinde önceki aylarda olduğu gibi öğrencilerin yoğun katılımıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirildi. Yeni eğitim-öğretim döneminde gerçekleştirilen faaliyetler arasında sportif faaliyetler olarak öğrencilerimiz arasında yoğun ilgi gören satranç, masa tenisi ve halı saha futbol turnuvaları yapıldı.

Orman Haftasının Mart ayında olması nedeniyle ay içinde Çaycuma Yurdunda bulunan öğrenciler KYK Ormanları Kapsamında Orman Bölge Müdürlüğünün tahsis etmiş olduğu alana ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirdi. Aynı etkinlik kapsamında Çaycuma İbrahim Ethem Yurdu öğrencileri ise yurt bahçesinde meyve ağacı dikimi gerçekleştirdi.

KYK Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Zonguldak'ta düzenlenen ve katılımcı olarak Yrd. Doç. Dr. Serdar Korucu'nun katıldığı "Yeni Türkiye Yeni Gelecek" adlı konferansa İbrahim Ethem ve Çaycuma Öğrenci Yurtları kırk öğrenci ile katılım sağladılar.

"12 Mart İstiklal Marşının Kabulü" ve "18 Mart Çanakkale Zaferi" Çaycuma Yurdu ve İbrahim Ethem yurdunda düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

İbrahim Ethem Erkek Öğrenci Yurdu 28 Mart tarihinde KYK Zonguldak İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Masa Tenisi Turnuvasına 4 kişilik takım ile katıldı. Turnuvada İbrahim Ethem Yurdu ikinciliği elde etti.

Yurt öğrencileri ile huzur evi ziyareti gerçekleştiren İbrahim Ethem Yurdu ve Çaycuma Yurdu burada bulunan yaşlıları ziyaret ederek bol bol fotoğraf çektirdiler ve beraber "Bocce" oyunu oynayıp güzel vakit geçirdiler.

Öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine büyük önem veren KYK İbrahim Ethem Erkek Öğrenci ve Çaycuma Kız Öğrenci yurtlarından alınan bilgiye göre eğitim faaliyetlerinin eğitim dönemi boyunca devam edeceği ve öğrencilerin gelişimleri için çeşitli sosyal faaliyetlerinde süreceği bilgisi alındı.

Editör: Pusula Gazetesi