CHP Zonguldak 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumu, Zonguldak'taki seçim sonuçları ve kendisiyle ilgili konulara değindi.

Akın, CHP'nin sade bir üyesi olacağını ve bundan sonra hiçbir şekilde bir şey talep etmeyeceğini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasının istenmesi ve Genel Merkez önünde yapılan eylemle ilgili düşüncelerini paylaşan Akın "Yerel seçimlere dokuz ay kala yaşanabilecek bir Kurultay kavgasının, yerel seçimlerde, bugünden daha da başarısız bir sonuç almamıza neden olabileceği konusundaki endişemi sizlerle paylaşmak istedim" dedi.

Harun Akın'ın o paylaşımı şöyle;

Sevgili dostlar...

24/Haziran seçimleri ile ilgili bir değerlendirme yapmak istedim...

Öncelikle Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'yi yürekten tebrik ediyorum.

Müthiş bir performans gösterdi ve seçimlerin tek kazananı oldu..

Bundan sonra bu başarıyı devam ettirmek tamamen kendisinin elinde.

Sabırlı ve akıllı duruşu ile CHP içinde yolu açık..

İnşallah etrafında oluşan, yalnızca bireysel menfaat peşinde koşan çıkar grubunun oyunlarına alet olmadan, çıktığı bu zor yolda, başarı ile yoluna devam eder..

Şimdi gelelim CHP 'ye ..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken biraz insaflı, vefalı ve partimiz adına çok dikkatli olmalıyız..

Sosyal medya ve trollerin tahriklerine kapılmamalıyız..

Öncelikle Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı yaparken Türk siyasi tarihinde benzeri olmayan bir tavır gösterdiğini hiç unutmamalıyız..

İyi Parti'ye kurulan seçimlere sokulmama planını bozduğunu ve İyi Parti'nin bu seçimlere katılmasını sağlayanın Kılıçdaroğlu olduğunu, demokrasiye inanan bizler hiç unutmamalıyız...

Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin TBMM'ye girmesinin yolunu açtığını unutmamalıyız..

Ayrıca CHP Genel Başkanı olarak seçim kampanyası içinde yaptığı toplantılarda ve televizyon programlarında da HDP'nin TBMM içinde olması gerektiğini hiç çekinmeden cesaret ile söylediğini hiç unutmamalıyız...

Tüm bu gelişmelerin sonucu CHP Genel Başkanı bugün yaptığı basın toplantısında olağan üstü kurultayı toplayacağı ve bu kurultayda da aday olmayacağı yönünde bir karar aldığını açıklayabilirdi..

Genel Başkan görevine devam ettiğini söyledi ve artık bu konuyu uzatmadan partiyi düşünerek hareket etmemiz gerekir diye düşünüyorum..

CHP 'de beş dönem Zonguldak İl Başkanı olarak...

22.Dön. Zonguldak milletvekili olarak TBMM görev yapmış bir arkadaşınız olarak..

Bundan sonra CHP 'den hiçbir talebim olmayacağını ifade ederek...

Sade bir CHP üyesi olarak bu düşüncelerimi paylaşmak istedim..

Yerel seçimlere dokuz ay kala yaşanabilecek bir Kurultay kavgasının, yerel seçimlerde, bugünden daha da başarısız bir sonuç almamıza neden olabileceği konusundaki endişemi sizlerle paylaşmak istedim...

Sayı ve Sevgilerimle...

Editör: Pusula Gazetesi