29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde pandemi kuralları gözetilerek kutlandı.

Sınırlı sayıda katılımla Kaymakamlık binası önünde gerçekleştirilen törene; Kaymakam Muharrem Coşgun, Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Hüseyin Alpergin, Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Muharrem Coşgun beraberinde Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici ve Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Hüseyin Alpergin ile birlikte tebrikleri kabul ederek öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında ise Kaymakam Coşgun şunları söyledi; "Bilindiği gibi Atatürk'ün öderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihe eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer Cumhuriyet ile taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönün noktalarından birini oluşturmuştur. Cumhuriyet rejimi, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme idealinin temel dayanağı olmuştur.

Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir.

İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlamıştır. Kısacası, Cumhuriyet Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, Onu modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Türk milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın halkı onurunu tatmış, devletimiz, gelişen ve kalkınan bir 'dünya devleti' olmanın kıvancına erişmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti her geçen gün güçlenen, gelişen kurum ve kuruluşları ile muasır medeniyetler üzerine çıkma ülküsünü gerçekleştirmek için emin adımlarla yürümektedir".

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve Çaycuma Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Büyükler Halk Oyunları Topluluğu gösterisinin ardından kutlama programı sona erdi.