Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu, doğalgaza yapılan zamma tepki gösterdi. Başkan Topaloğlu, "Zamlar vatandaşı çileden çıkardı. Doğalgaz zammı derhal geri alınsın. Bu zam kış aylarında vatandaşın cebini yakacak. Hükümetin Kurban Bayramı hediyesi vatandaşa 'zam kazığı' oldu" dedi.

Topaloğlu, şunları söyledi:

"Gece yarısı açıklamayla konutlarda doğalgaza yüzde 14,97 (yüzde 15 değil) zam yapılmıştır. Zam 1 Ağustos itibari ile geçerlidir. Vatandaş zammın esas etkilerini kışın görecektir. Bu nedenle tepkilerini azaltmak, en hafif deyimiyle vatandaşı bir şey anlamaz durumuna sokmak için zam yaz ayında yapılmıştır. Artık vatandaşı kandırmak için her türlü yol mubah sayılmaktadır. Bir yandan emekliye garibana gerçek enflasyon oranında zam vermemek için (çünkü emeklilerin zammı gerçekleşen enflasyon oranı kadardır) enflasyon sürekli kağıt üzerinde düşük gösteriliyor, diğer yandan tüm temel ihtiyaçlara yüksek zamlar yapılıyor.

Toplum yoksullaşmış, tüketicilerin satın alma gücü azalmıştır. Durumu kabul etmek mümkün değildir. Hükümet aklını başına almalı, vatandaşla alay etmekten vazgeçmelidir. Zamlar geri alınmalı, vatandaşın satın alma gücü artırılmalıdır."

Editör: Pusula Gazetesi