Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, Şube Müdürü Ercan Bingöl, Tahsin Çelik Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ziyaret ederek bu hafta kutlanacak olan din adamları haftası programı ile ilgili bilgiler verdiler.
İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, ziyarette 1-7 Ekim Camiiler ve Din Görevlileri Haftası programı konusunda konuşuldu. Erçin; "1-7 Ekim arasında din görevlilerimize yönelik çeşitli etkinlikler yapacağız. Hafızlığını tamamlayan 4 kızımıza teşekkür belgelerini takdim edeceğiz." dedi.
ZGC Başkanı Derya Akbıyık da; "Katılımlarından dolayı İl Müftü Yardımcımız ve beraberindekilere teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.
İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, Kur'an kurslarında yapılan cinsel istismar ve sapık şeyhlerle ilgili sorulan soruları yanıtladı.
Erçin, soruya şöyle yanıt verdi;

"Malum Diyanet İşleri Başkanlığımızın kuruluş amaç ve gerekçeleri halkımıza Kur'an'ın ve onun tebliği olan Hz. peygamberimizin mesajlarını doğru bir şekilde aktarmak gibi bir görevimiz var. Biz bunları camilerimizde ve Kur'an Kurslarımızda ve bunun dışında sosyal mecralarda aktarmaya, halkımıza bu doğru bilgiye ulaştırmaya gayret ediyoruz. Tabii bizler bunu yaparken bunun dışında bu Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında olmayan kurum ve kuruluşların da sonuçta bu tebliğ vazifesi ve kendi üzerlerine aldığı böyle bir tebliğ ve irşad görevleri var. Ancak burada bazı sakıncalar meydana gelebiliyor tabii ki.
İşin kaynağı nedir efendimiz bize iki kaynak bırakmıştır. Bunlardan şaşmadı mı sürece doğru yoldan ayrılmamış oluruz bunlardan ilki Kur'an-ı Kerim diğeri de peygamber efendimizin sünnetidir. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu iki kaynağın ekseninde bu iki kaynaktan bilgileri almak suretiyle halkımıza bu doğru bilgiyi ulaştırmak gayreti içerisindeyiz.
Bu sahte şeyhler sorunu sadece ülkemizle alakalı bir durum değil aslında. Farklı ülkelerde de zaman zaman ortaya çıkıyor. Bizler işte gerek cami ve gerek Kur'an Kurslarımızda malumunuz şu anda Tepebaşı'nda yatılı erkek Kur'an Kursu inşaatımız devam ediyor. İşte biz oraya yavrularımızı almak suretiyle bizim amacımız ile sadece herkesi hafız yapmak değil ama o yaş grubu öğrencilerimize dini doğru kaynaktan öğrenmelerini sağlamaktır tek gayemiz odur.
Malumunuz Kur'an Kursları devletin denetimi altındadır. Hiçbir birimimiz denetimden uzak değildir.
Kendisini Bitlis'te ilçe nüfus olarak göreve başladığını ve o dönemde Hendek olaylarının meydana geldiğini ifade eden il Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, "Malum terör örgütü ve yandaşlarının Hendek kazma faaliyeti olmuştu. Sabah müftülükten arandığımda bana dediler ki görevlerden bir tanesi Hendek kazmak sünnettir demiş. Şimdi biz tabii ki bayağı bir telaş sandık bizim din görevlimiz nasıl böyle bir şey söyleyebilir diye Hendek kazmanın sünnet olduğuna dair nereden vurulur peygamber efendimiz Hendek Savaşı'nda Hendek kazıldığını ve müşriklerden şehri koruduğunu ama bir bu görevi araştırdığımızda Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında olmayan yerel de sizin bahsettiğiniz tarzda artık nereden besleniyor, hangi kaynaktan besleniyor güç alıyor bilemiyoruz. Ama bir araştırma yapıldığında Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında olmayan bir görevlinin yerelde belli çevrelerce kendilerini hoca yakıştırılması yapılan bir kişi tarafından söylendiği ortaya çıktı.
Hepimizin evladı var hepimizin yavrusu var onların bu dini terbiyeyle yetişmesi için her anne baba elinden gelen gayreti gösteriyor. Ama biz Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen bu vazifeyi yürütürken maalesef bu tarz en yakın örnekte bir FETÖ örneğini yaşadı. Bu ülke bunun gibi insanlara farklı görünüp arka planda farklı amaçları olan var ama bizim kurum olarak Diyanet İşleri Başkanlığı olarak görevimiz bu kurumların denetlenmesi belli kurumlar tarafından yapılmaktadır yapılacaktır da. Ama bizim bundan önce asli görevimiz şu vatandaşımızı evladımızı bu tür yapılardan uzak tutmaları doğru bilgiyi denetlenebilir kurumların, denetim hesabını veren kurumların çatısı altında almaları yönünde biz gayret gösteriyoruz."