U16 ligi play-off karşılaşmalarında şampiyon olarak Zonguldak'ı temsil etme hakkı kazanan Sarayspor ve Balıspor'un grupları çekilen kura sonucunda belirlendi. U-16 Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Zonguldak'ı temsil edecek Sarayspor ve Balıspor'un gidecek iller için ASKF'de kura çekildi.

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Sarayspor antrenörü Turan Atıntaş ve Balıspor antrenörü Fetih Çelikkol'un katıldığı kura çekiminde Sarayspor Bolu ilinde, Balıspor ise Bartın'da Zonguldak'ı temsil etmeye hak kazandı.

Bolu Grubu'nda Sarayspor, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Eskişehir, Düzce mücadele edecek, Bartın'da ise Balıspor, Çorum, Karabük, Bolu takımları kozlarını paylaşacak. Müsabakalar 12-15 Haziran tarihleri arasında oynanacak.

Kura çekimi öncesinde konuşan Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, ''İlimizi U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kamede maçlarında temsil edecek olan Sarayspor ve Balıspor başarılar diliyorum. İki takımımızda ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Sarayspor Bolu ve Balıspor ise Bartın'ta Zonguldak'ı temsil edecek. Futbol İl temsilciliği olarak takımlarımızın her zaman yanındayız. İnşallah iki takımımızda gruplarda iyi sonuçlar alarak ilimize dönerek bir üst tura çıkar" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi