TTK Kura çekiminin gerçekleştirildiği salonda numara gerginliği yaşandı. Ereğli'den iş başvurusunda bulunan bir kişi, kendi numarasının kuradaki toplardan çıktığını ancak listede kendi ismi yerine başkasının isminin olduğunu ileri sürerek notere itiraz etti. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz itiraz eden madenci adayını dinleyerek bir süre noter heyetiyle görüştü.

Noter Birkan Hamarat, "Hata varsa sonuna kadar hakkınızı arayacaksınız. Bende hata varsa bende de arayınız. İş Kur Müdürümüz buraya geliyor. Hepimizi aydınlatacak. Herkes hakkını arayacak. Onda şüphemiz yok" dedi.

Ortamın gerildiği salonda Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, polis ve yetkililer araya girdi. Birkan Hamarat'ın telefonla aradığı Gönül Demirsu, salona gelerek itirazı, itiraz eden işçi ile birlikte değerlendirdi. İtirazın olumsuz olduğu, listelerde bir sorun olmadığı kanaatine varan Gönül Demirsu ve beraberindeki yetkililer kura çekimine devam edilmesine karar verdi.

Salona gelen Gönül Demirsu, daha önceden uyarıları ve gerekli açıklamaları yaptıklarını belirterek, "Türkiye İş Kurumu nihai listesidir. İş Kur İnternet sitesinde yer alan listedeki numaralar geçerli değildir. Orada sizlerin sadece başvurularınız var, başka bir şey yok. Kura listesi İş Kur internet sitesinde yer alan liste değil, dolayısıyla kura numaralarınız da onlar değil. TTK'nın internet sitesinde yayınlanan ve noterin elinde bulunan liste aynı listedir. Yani noterin elindeki liste nihai listedir" açıklamasında bulundu.

İtiraz eden gencin İş Kur numarası ile TTK liste numarasını karıştırdığı belirtilirken, kurada itiraz edilecek bir durumun olmadığı ifade edildi.

Editör: Pusula Gazetesi