-ÖZEL İÇERİK-

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 1500 işçiden 700 kişi için kura çekilişi 2 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Site Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan kura çekiliş,ne Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katılacak. İlk işçiyi Bakan Dönmez çekecek.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, kura çekilişinde idarenin tamamen Zonguldak 1'inci Noterinde olacağını belirterek "Noter çekilişte kendi ekipmanını kullanacak. Kendilerine işçi adaylarının topları kendilerinin çekmesini önerdik" dedi.

Eroğlu, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Kura çekilişini NOTER tamamıyla kendisi yapacak. Bu saatten sonra biz hiçbir şeye karışmıyoruz. Bütün idare onlarda olacak. Bakan Fatih Dönmez katılacak. İlk çekilişi Bakanımız yapacak. Sonrası için noter yetkililerine şöyle bir tavsiyemiz oldu: kura çekilişinde işçi adaylarının kendilerinin çekmesini söyledik. Uygulayıp uygulamamak onlara kalmış."

TTK'nın ihale ettiği topların kura çekiminde kullanılmayacağını belirten Eroğlu, şunları söyledi;

"Noter kura çekilişini kendi ekipmanlarıyla yapacak. Milli piyango topuyla yapamayacak. Biz süreç başladığı zaman topları almak zorundaydık. Maliyeti 100 bin lira olan ihale bedelini biz topları 50 bin liraya hallettik. Biz kendimizi garantiye aldık. Kendi ekipmanımızı oluşturmak istedik. Oluşturmadan önce Milli Piyango hizmet veremeyeceğini söyledi. Bir önceki ekipman sıkıntılıydı, yeni ekipmanın peşine düştük. Ancak noter kendi ekipmanlarını kullanacağını söyledi. Koskoca kurum hazırlıksız olamazdı."

Editör: Pusula Gazetesi