TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor Ziraat Türkiye Kupası 3'ncü tur maçında hayal kırıklığı yaşattı. Kırmızı-lacivertli ekip yedek kadro ile çıktığı maçın ilk 13 dakikasında kalesinde 3 net pozisyon gördü. Rakip Niğde'nin bu dakikasında 3-0 öne geçmemesi büyük şanstı.

Dakikalar 11'i gösterdiğinde rakip futbolcu Atalay Gürel sağ kanattan gelen ortaya ikinci direkte kafa ile takımı Niğde Anadolu FK'yı 1-0 öne geçirdi.

Zonguldakspor bu gole 29'ncu dakikada Tezcan'ın attığı golle yanıt verdi ve devre 1-1 sona erdi.

MUSTAFA'NIN BÜYÜK HATASI GOL GETİRDİ

2'nci yarının hemen başında 48'nci dakikada Niğde Anadolu FK bu kez Atalay Yıldırım ise 2-1 öne geçti. Bu dakikada Zonguldakspor kalecisi Mustafa Söylemez büyük bir talihsizlik yaşayarak kontrol altına aldığı topu kolunun altından kaçırdı ve rakip Niğde öne geçti.

BERABERLİK GOLÜ KAPTAN HAKAN'DAN GELDİ
Umutların her geçen dakika tükendiği anda Zonguldakspor 86'ncı dakikada Muammer'in düşürülmesiyle kazandığı penaltı atışını kaptan Hakan Çevik gole çevirdi ve maçın normal süresi bu golle 2-2 sona erdi.

UZATMALARDA GOL OLMADI, PENALTILARA GEÇİLDİ
Zonguldakspor ile Niğde Anadolu FK arasında oynanan 30 dakikalık uzatma süresinde de taraftar gol atamayınca karşılaşma penaltı atışlarına gitti.

Zonguldakspor'a beraberlik golünü penaltıyla kazandıran Kaptan Hakan Çevik penaltı atışlarında ilk penaltıyı kullandı. Hakan penaltıyı üstten auta attı. Diğer penaltılarda ise hem Zonguldaksporlu hem de Niğdeli tüm futbolcular penaltıları gole çevirince Zonguldakspor Hakan'ın kaçırdığı penaltı kupaya veda etti. Bu sonuçta Niğde Anadolu FK 4'ncü tura yükselen takım oldu. (Haber: Ender Yüksel)

STAD: Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu

HAKEMLER: Semih Kurt[*][*], Gürcan Dönmez[*][*], Çağlar Öztürk[*][*], Enes Kanpara[*][*]

ZONGULDAKSPOR: Mustafa[*], Oğuzhan[*], Muammer[*][*](Dk.84 Sezer[*])(Dk.104 Berkan[*]), Hakan[*][*], Osman[*](Dk.60 Görkem[*]), Muhammet Sait[*][*][*], Atakan[*][*], Metin[*](Dk.71 Onurcan[*][*]), Kaptan Kaan[*][*][*] Lider[*][*], Tezcan[*]

NİĞDE ANADOLU FK: Enes[*][*], Atalay Gürel[*][*], Atalay Yıldırım[*][*], Altar[*][*](Dk.91 Enis[*])9, Mustafa[*][*], Berkin[*][*](Dk.67 Metehan[*][*]), Kadir[*][*], Aykut[*][*](Dk.84 Berkehan[*]), Mustafa[*][*], Berkay[*][*](Dk.84 Şahan[*]), Recep[*][*]

GOLLER: Dk.11 Atalay Gürel, Dk.48 Atalay Yıldırım (Niğde Anadolu F.K), Dk.29 Tezcan Gökmen, Dk.86(P)Hakan Çevik(Zonguldakspor)

Editör: Pusula Gazetesi