Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek olan temsilcimiz Ereğli Belediyespor'dan anlamlı ve alkışlanacak bir açıklama geldi. Eflatun-beyazlı ekip TFF'nin Bölgesel Amatör Ligi başlatıp başlatmama konusunda kararsız kalması, binlerce amatör futbolcunun mağdur kalması anlamına geliyor. Türkiye genelinde bazı kulüpler oynanmasını istemezken, Ereğli Belediyespor Kulübü ise liglerin oynatılmasını ve futbolcuların mağdur olmamasını istiyor.

KULÜP AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Konu hakkında Ereğli Belediyespor resmi sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Amatör Lig futbolcularının ve ailelerinin liglerin oynanması yönündeki haklı mücadelesini yakından takip ediyor ve destekliyoruz.
Kentimizdeki, kulübümüzün benzer ismini taşıyan başka bir kulübün yöneticisinin açıklaması ile kulübümüzün hiçbir bağlantısı yoktur. Kulübümüz her zaman amatör branşların ve sporcuların yanındadır"
AS BAŞKAN SERTAN KUZU'NUN AÇIKLAMASI:

Kulüp As Başkanı ve Genel Kaptanı Sertan Kuzu'nun sosyal medya paylaşımı şu şekilde: "Kdz Ereğlispor ile Kdz Ereğli Belediyespor kulüpleri farklıdır. Kdz. Ereğli Belediyespor yöneticisi olarak geçimlerini futboldan kazanan amatör sporcuların isyanını haklı buluyorum. BAL takımları 3.lige aday kulüplerdir. 3.lig gibi BAL ligi de oynanabilir.

Kulüp yöneticisiyim. Kulübümüzün maddi menfaatleri için diğer yöneticiler gibi amatör liglerin oynatılmamassı yönünde görüş belirtmem gerekir. Fakat kendi çıkarlarımız için binlerce ailenin de sıkıntılarını göz ardı edemem. Sağlık desteğini verin ligleri oynatın"