Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önce Zonguldak'ı, sonra da İzmir'i uzun yıllar temsil eden Yazar Kemal Anadol'un, bölgemizin Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarındaki bir dönemini de anlatan son kitabı "Kulağım Karadeniz'de" Zonguldaklılarla buluşuyor. Anadol, 26 Eylül'de Zonguldak'ta, 27 Eylül'de de Çaycuma'da okurlarıyla buluşuyor. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından düzenlenen Zonguldak'taki etkinlik TMMOB Maden Mühendisleri Odası'nda saat 18.00'de başlayacak. ZOKEV ve Çaycuma Belediyesi tarafından düzenlenen Çaycuma Etkinli ise, SEKA Lokali'nde 18.00'de yapılacak.

"GÖZÜM SAKARYA'DA, DUMLUPINAR'DA, KULAĞIMSA İNEBOLU'DA, KARADENİZ'DE

Kitapta İstiklal Savaşı'mızın deniz cephesi ve cephe gerisinde yürütülen dış politika ile deniz kahramanlarıyla dışişleri bürokratlarının yaşadıkları gerçek ve ibret verici olayları bir roman kurgusuyla ele alıyor. Romanda Türkiye siyasal tarihi açısından büyük önem taşıyan Bakü Doğu Halkları Kurultayı'na geniş şekilde yer verilirken, bu kurultaya Zonguldak ve Ereğli'den katılan iki delege de roman kahramanı olarak yer alıyor. Atatürk'ün, "Gözüm Sakarya'da, Dumlupınar'da, kulağımsa İnebolu'da, Karadeniz'deydi" sözü romanın ruhunu oluşturuyor.

"BEĞENEREK VE ÖĞRENEREK OKUYACAĞIZ"

İmza günü ile ilgili açıklamalarda buluna ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, "Sayın Kemal Anadol yıllarda kentimizi TBMM'de temsil etmiş bir siyaset adamı. Aynı zamanda kentin tarihsel ölçekli birçok olayına tanıklık etmiş, tanıklık etmekle kalmamış öznesi olmuş bir büyüğümüz. O gerek araştırmalarıyla elde ettiği bulgulardan, gerekse kendi hayatındaki tanıklıklardan yola çıkarak geri planında tarihsel olaylar bulunan romanlar kaleme alıyor. Bunlar bizler için çok öğretici oluyor. 'Filmi Geriye Sarınca' adlı kitabından kentin yakın tarihine değine çok şey öğrendik. Bu kitapla da Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarındaki Ereğli ve Zonguldak'tan izler var. Beğenerek ce öğrenerek okuyacağımız bu kitabın tanıtım ve imza gününe tüm Zonguldaklıları davet ediyorum" dedi.








Editör: Pusula Gazetesi