TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'nde 17 Mayıs 2010'da meydana gelen 30 maden işçisinin yaşamını yitirdiği grizu faciasıyla ilgili ceza davasında 5 yıl hapis cezası alan Mustafa Küçük'ün Amele Birliği Başkanı olacağı iddiaları tartışmalara neden oldu.

Mustafa Küçük'ün, Amele Birliği Başkanlığı için Ankara'ya çağrıldığı öğrenildi. Önceki başkanlar Hasan Yılmaz ve Osman Balamir'in de TTK'da çalıştıkları dönemde soruşturma ve yargılama geçirdikleri biliniyordu. 30 kişinin hayatını kaybettiği Karadon grizu faciasının Zonguldak 2. Ağız Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında tutuksuz yargılanan 28 sanıktan taşeron firma ortaklarından Halim Köse ve proje sorumlusu Kadir İpek 10'ar yıl, dönemin Karadon Müessese Müdürü, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner'e 6 yıl 3 ay, Karadon Müessese Müdür Yardımcısı Yusuf Ünlütürk ile TTK İnşaat Emlak Daire Başkanı Mustafa Küçük'e de 5'er yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, hapis cezası alan 5 sanığa yurt dışına çıkma yasağı getirirken, adli kontrol şartı uygulanmasını kararlaştırdı. Sanıklarla ilgili kararın Yargıtay'a gönderildiği öğrenildi.

Amele Birliği Başkanı yapılmaya çalışılan Mustafa Küçük'ün hapis cezasının onanması halinde atama kararına onay verenlerin kamuoyuna nasıl hesap verecekleri merak ediliyor.

Amele Birliği işçi temsilcileri, 30 işçinin ölümünden sorumlu tutulan bir yöneticinin işçi kuruluşuna başkan yapılmaya çalışılmasını akıllara durgunluk veren bir karar olarak nitelendiriyorlar.

Editör: Pusula Gazetesi