-ÖZEL İÇERİK-

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bugün saat 17.00'da Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüştü. 1 saat 45 dakika süren görüşmeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem de katıldı.

Görüşme sonrası Pusula'nın sorularını yanıtlayan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile bir görüşme yapacakları, ardından kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi. Demirci, görüşmenin her iki taraf için de olumlu olduğunu söyledi.

Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli'nin katılması dikkat çekti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın TTK ve Zonguldak operasyonunu Zafer Benli'nin yürüttüğü biliniyordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda TTK'nın parçalanarak özelleştirilmesinin önünü açabilecek olan 58. Maddenin kabul edilmesinin ardından Zonguldak'ta hareketli günler yaşanıyor.

Madenci Anıtı'nda dünm akşam toplanan binlerce maden işçcisi, tasarının geri çekilmesini istedi. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, kitlesel basın toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun kendilerini Ankara'ya davet ettiğini söylemişti.

Editör: Pusula Gazetesi