Vakıfbank'ın kurumsal internet sitesi üzerinden çok önemli bir açıklama yapılarak kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşları borçlarını 3 ay erteleyebileceği yani İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi, Ek Hesap ve Kredi Kartı borcu olan vatandaşların borçlarını 3 ay erteleyebileceği belirtildi. Bu doğrultuda 23 Mart'tan önce kullanılan taksitli kredilerde yani ihtiyaç kredisi, otomobil kredisi veya konut kredisinde talep edilmesi durumunda 3 ay erteleme yapılabilir.

Konu ile ilgili olarak Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada öteleme sonucu vade uzatmadan kaynaklı oluşacak akdi faiz yeni ödeme planındaki taksitlere dağıtılacak olup, ayrıca Temerrüt/Gecikme Faizi alınmayacağı vurgulanarak talebe istinaden taksitli kredilerde oluşacak yeni ödeme planı müşteri tarafından onaylanması sonrasında otomatik olarak güncelleme yapılacağı ifade edildi.

Söz konusu açıklamada "Ek hesaplarda ise talep etmeniz durumunda öteleme döneminden sonraki ilk ay faiz tahakkuk işlemi yapılacaktır." ifadelerine yer verilerek kredi kartlarında ekstre erteleme talep etmeniz durumunda tüm ekstre borcunun 3 ay sonraki ekstre dönemine ertelenebileceği vurgulandı. Bu konu hakkında açıklamanın devamında ise "İşlem anında kredi kartı sahiplerinin finansal koşulları onayı ile 3 ay ekstre erteleme işlemi gerçekleştirilecektir." ifadeleri kullanıldı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Borç ertelemeye ilişkin Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bireysel Kredi Taksit Öteleme Talebi Hangi Kanallardan yapılır?

VakıfBank Mobil'den ve İnternet Bankacılığından "Profilim" butonuna tıklayarak "Bize Yazın" bölümünden "BİREYSEL KREDİLER- Covid-19 Kredi Taksit Erteleme Talepleri" menüsünden taksit öteleme talebinizi iletebilirsiniz.

Çağrı Merkezi'nden bağlanarak taksit öteleme talebinizi iletebilirsiniz.

Ek Hesap Ekstre Öteleme Talebi Hangi Kanallardan yapılır?

VakıfBank Mobil'den ve İnternet Bankacılığından "Profilim" butonuna tıklayarak "Bize Yazın" bölümünden "BİREYSEL KREDİLER- Covid-19 Ek Hesap Ekstre Erteleme Talebi" menüsünden taksit öteleme talebinizi iletebilirsiniz.

Çağrı Merkezi'nden bağlanarak taksit öteleme talebinizi iletebilirsiniz.

Kredi Kartı Ekstre Erteleme Talebi Hangi Kanallardan yapılır?

VakıfBank Mobil'den, İnternet Bankacılığından, Çağrı Merkezinden ve Şubelerimizden ekstre erteleme talebinizi iletebilirsiniz.

Bireysel Kredi Taksit Öteleme/Ek hesap Ekstre Öteleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bireysel Kredi (İhtiyaç Kredisi, Oto, Konut) taksit öteleme talebi sonrasında taksitli bireysel kredilerde oluşacak yeni ödeme planları Vakıfbank Mobil ve İnternet Bankacılığı üzerinden "Onay Bekleyen Sözleşme/Belgeler" menüsünden onayınıza sunulacak olup onayınıza sunulduğuna dair öncesinde bilgilendirme yapılacaktır. Söz konusu menü üzerinden onay verilmesi durumunda öteleme işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

Ek hesap ekstresinin 3 ay ötelenmesi için ek hesap öteleme talebinin yukarıda belirtildiği şekilde iletilmesi yeterlidir.

Kredi Kartı Ekstre Erteleme Talebi Nasıl Yapılır?

VakıfBank Mobil'den, İnternet Bankacılığından Kredi Kartı menüleri üzerinden anında yapılabilecektir.

Çağrı Merkezinden ve Şubelerimizden de müşteri talepleri ile gerçekleştirilebilir.