Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde 2016 yılında temeli atılan Kozlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı inşaatında sona gelindi. Yaklaşık 7 bin metrekareye yakın bir alanda inşa edilen Hükümet Konağı'nda çevre düzenlemeleri devam ederken, Kaymakam Ahmet Karakaya ve beraberindekiler çalışmaları yerinde incelediler.

İncelemelerde Kaymakam Ahmet Karakaya'ya; Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Zonguldak İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü yetkilileri ve ilçe kurum müdürleri eşlik etti.

Selçuklu, Osmanlı ve modern mimariden esinlenerek hayata geçirilen Kozlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı; Kaymakamlığa bağlı kurumlarla birlikte vatandaşlara hizmet verecek ve vatandaşlara yerinde, hızlı bir şekilde kamu hizmeti alma imkanı sağlayacak.

Kaymakam Ahmet Karakaya, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu önemli hizmetin ilçemize kazandırılmasında, inşaat yerinin tahsis edilmesinden inşaatın bugünkü aşamasına gelmesine kadar İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz, Belediye ve İl Özel İdaresi yetkilileri ile tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Yeni ilçe olan Kozlu'ya ve Zonguldak'ın girişine yakışır bir bina olması için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Hükümet Konağı'nda; Kaymakamlık Makamı, Sekreterya, İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Malmüdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Müftülüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Tapu Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü-Sosyal Hizmet Müdürlüğü Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Ek Birimi, İlçe Halk Kütüphanesi, Kozlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü kurumlarının bulunacağı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi