Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Cuma günü Kozlu Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayacak. Karaveli, merkez ilçe ve il teşkilatıyla görüştüğünü ve olumlu etkiler aldığını belirterek başvuru yapacağını belirtti.

Şu an AK Parti'de ve Belediye Başkanı olan Kerim Yılmaz ile ilgili bir yorum yapmak istemediğini belirten Karaveli "Bu siyasi bir yarış. Ben de talip oldum. Daha iyi yapacağıma inandığım için. Daha güzel şeyler başaracağıma inandığım için talip oldum" dedi.

Karaveli, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "2019 yerel seçimlerinde Kozlu Belediye Başkanlığına adaylık müracaatımı Cuma günü saat 14.30'da AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığı'na yapacağım. Doğup büyüdüğüm, çok sevdiğim Kozlu'ma, takdir görülürse belediye başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Buraya yeni bir jenerasyon, yeni bir sinerji katma adına, enerjimi bundan sonra Kozlu'da ki insanlarımızın hizmetine sunmak istiyorum. Bu anlamda da sizlere de teşekkür ediyorum. Kozlulu hemşerilerimi ve İl genel meclisi arkadaşlarımı da müracaatıma davet ediyorum. Cuma günü orada görüşmek üzere diyorum."

"TÜZÜK GEREĞİ BİZİM İSTİFAMIZ GEREKMİYOR"

İl Genel Meclisi görevinden istifa edip etmeyeceği sorulan Karaveli, şunları söyledi; "Meclis üyeliğimden istifa etmem gerekmiyor. Etik olarak izin almam gerekiyordu. Ben durumumu hem il başkanımıza hem de ilçe başkanımıza ilettim. Onlarında izniyle, müsaadesiyle ben başvurumu Cuma günü yapacağım. Kozlu Belediye Başkanlığı Adaylığımı açıkladım. Bundan sonraki siyasiyi hayatıma, hizmet hayatıma orada devam etmek istiyorum. Sonuçta takdir genel merkezimiz. Göreve layık görülürsek bundan sonra bu şekilde devam edeceğiz arkadaşlar. Tüzük gereği bizim istifamız gerekmiyor. Biz görevimize devam edeceğiz. Buradaki görevde bizim için önemli. Çalışmalarımız devam ediyor."

"ADAY GÖSTERİLMEZSEM DE ADAY GÖSTERİLECEK ARKADAŞIN YANINDA YÜRÜRÜM"

Kozlu Belediyesi'nde AK Partili bir belediye başkanı olmasına rağmen aday olması ve hizmetleri eksik bulup bulmadığı yönündeki soruları yanıtlayan Karaveli, şöyle konuştu; "Kozlu'ya bakıldığında sıkıntılı olduğunu sizde görüyorsunuz. Bu sorunları konuşmak benim haddime değil. Ben şu anda aday adayıyım. Aday gösterilmezsem de aday gösterilecek arkadaşın yanında yürürüm. Her türlü desteği veririm. Netice bu siyasi bir yarış. Ben de talip oldum. Daha iyi yapacağıma inandığım için. Daha güzel şeyler başaracağıma inandığım için talip oldum."

Editör: Pusula Gazetesi