Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde içme ve kullanma suyunun iyileştirilmesi ve oluşabilecek hastalıkların önlenmesi amacıyla Kaymakamlık makamında, Kaymakam Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ertuğrul Güner, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güven Çelebi, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Hayri Bulazar, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Palancı ve ilgili ilçe kurum amirlerinin katılımı ile "Su Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan sunumlarda, ilçede mevcut durum tespiti yapıldı ve oluşabilecek sorunlara karşı alınacak önlemler planlandı.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz; ilçenin kullanma suyunda problemlerin olmadığını, hızla kentleşen Kozlu ilçesin altyapı çalışmalarının hızlandırıldığını, münferit olarak ortaya çıkan problemlere ise acil ve etkili bir şekilde müdahale edilerek, sorunların kısa sürede çözümünün sağlandığını ifade etti.

Kaymakam Ahmet Karakaya ise, alınan kararların hassasiyetle takip edilerek, herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi ve ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde hareket edilmesi hususuna dikkat çekti.

Editör: Pusula Gazetesi