-ÖZEL İÇERİK-

Kozlu Belediye Meclis Üyesi Murat Birinci'yi işyerinin önünde kurşunlayan saldırgan ve azmettiricilerin Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan isimler arasında Emircan İleri, Ercan İleri, Demircan İleri, Mertcan İleri ve Hüseyin Özdemir'de bulunuyor. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

OLAY NEYDİ?

Zonguldak- Kozlu İlçesi Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Celal Murat Birinci, ilçe merkezinde silahlı saldırıya uğradı. Kozlu İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki işyerinin önünde arkadaşlarıyla oturduğu sırada, şapkalı ve maskeli olduğu iddia edilen saldırganın silahından çıkan 4 kurşunun ikisinin omzuna ve ayağına isabet etmesi sonucu yaralanan Celal Murat Birinci, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi. Şapkalı ve maskeli olduğu iddia edilen saldırganın, Murat Celal Birinci'ye silahını doğrultarak iki kez tetiğe bastığı ancak silahının patlamadığı, daha sonra ise saldırgan yine tetiğe basarak 4 el ateş ettiği de iddialar arasında yer alıyor.
Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Celal Murat Birinci'ye gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından olay yerini güvenlik çemberine alarak inceleme başlattı. Ekipler ayrıca, silahlı saldırıyı gerçekleştirilen ve maskeli olduğu iddia edilen saldırganı yakalamak için operasyon başlattı.

Saldırıya uğrayan Celal Murat Birinci'nin parti disiplinine uymadığı gerekçesiyle bir süre önce CHP'den ihraç edildiği öğrenildi.