Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi arasında "Ağız ve Diş Sağlığı Taraması İşbirliği Protokolü" imzalandı. Kaymakamlık makamında, Kaymakam Ahmet Karakaya, BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emre Bodrumlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Esra Bağcıoğlu'nun katılımıyla "Ağız ve Diş Sağlığı Taraması İşbirliği Protokolü"nün imzaları atıldı.

Bu işbirliği gereği Gücek, Kızılcakese, Örencik, Seyfetler, Sivriler ve Uzungüney Köylerindeki 6 köy ilkokulunda eğitim öğretim gören 247 ilkokul öğrencisinin ağız ve diş sağlığı açısından taramaları yapılacak, öğrencilere ağız ve diş temizliği hakkında bilgi verilecek, varsa tedavi edilecek, rahatsızlıklar ile ilgili tedavi sürecini başlatmak için gerekli yönlendirme çalışmaları yapılacak.

Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, protokolle ilgili yaptığı açıklamada, "Dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olan diş sağlığı ve diş çürükleri daha çok çocukluk çağında görülüyor. Çocukluk çağında düzenli diş hekimi kontrolünün yapılması, gelecek nesillerin diş sağlığı açısından önemlidir. Ülkemizde çocuklar ve erişkinler, ancak şikayetleri olduğu durumlarda diş hekimine başvurmakta olup, çoğu zaman bu durum dişin kurtarılmasını veya oluşan hastalığın tedavisini zorlaştırıyor. Ayrıca küçük çocuklarda, diş temizliği ve bakımının yeterli olmaması önemli sağlık problemlerine neden olabilmekte, oluşan diş eti iltihapları ve diş çürükleri nedeniyle vücudun direnci düşüyor, çocukların büyüme ve gelişimlerini olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla ilçemizde bulunan Diş Hekimliği Fakültemizle, erken önlemler almak ve öğrencilerimize diş sağlığı, diş temizliği ve diş bakımı hakkında bilgi vermek amacıyla iş birliği yapılmıştır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi