Zonguldak Valiliği'nin öncülüğünde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortaokul çağı çocuklarında obezite ve diyabete yönelik büyük bir takip projesi başlatılıyor. Projenin kendi alanında ülkede ilk defa Zonguldak'ta başlayacak ve uygulanacak olması bakımından da büyük önem arz ediyor. Proje dahilinde il merkezinde ve ilçelerde bulunan 116 ortaöğretim okulunda okuyan toplam 31 bin öğrenci, obezite ve diyabet ile ilgili olarak düzenli takip edilecek.

Proje kapsamında Kozlu ilçesindeki 9 ortaokulda bin 30 öğrencinin taraması yapılması planlanıyor. Bu kapsamda dün Esenköy 15 Temmuz İlk ve Ortaokulu'nda Kaymakam Ahmet Karakaya'nın da katılımıyla ilk tarama gerçekleştirildi. Kaymakam Karakaya'ya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Esra Bağcıoğlu eşlik etti.

Kaymakam Ahmet Karakaya, bu anlamlı ve önemli projenin uygulanmasını sağlayan başta Vali Ali Kaban olmak üzere BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne teşekkürlerini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi