Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kozlu Belediye Başkan Adayı Cengiz Bank için seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına partililer kadar vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Katılanlar ellerinde bayraklarla CHP'nin seçim şarkılarını söylediler.
Açılışa; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Hakkı Güney, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal, Kozlu İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan, Merkez İlçe yöneticileri, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, CHP eski Merkez İlçe Başkanları Ebru Uzun ve Tarık Coşkun, CHP Milletvekili Adayı Erol Sarıal, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi aday adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.


GÜNEY: "BİZ CENGİZ BANK'A KEFİLİZ"
Açılışta konuşan CHP İl Başkanı Hakkı Güney, "Biz Cengiz Bank'a kefiliz. Kozlu halkına sevgi saygılarımı sunuyorum. 31 Mart akşamı Kozlu'da Kozlu'nun zaferini kutlamak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.
YAVUZYILMAZ: "BİZİM BAŞKANIMIZ DİĞER BAŞKAN ADAYLARI İÇERİSİNDE EN DÜRÜST BAŞKANDIR"
CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bank'a, "Belediye Başkanımız" demek istediğini belirterek şöyle konuştu:
"Gerçekten tırnakları ile kazıyarak, bir vatandaş gözüyle sorunlara bakarak çözüm önerilerini sizlerin gözünden buranın bir vatandaşı olarak biliyoruz. Kendisi mahalle mahalle çalışıyor. Sorunları yerinde tespit ediyor. Ve bir siyasetçi için belki en önemli olan şey Kozlu'nun sorunları en iyi şekilde bilmesi. Biz Başkanımıza güveniyoruz. Bizim başkanımız diğer başkan adayları içerisinde en dürüst başkandır. Ben kendisine çok fazla güveniyorum. 31 Mart gecesi hep birlikte gönül gönüle başardığımız bir gün olacak."


DEMİRTAŞ: "KOZLU'NUN HALİ İÇLER ACISI"
Kozlu'nun çok zaman kaybettiğini belirten CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, "AK Partili belediyeleri görüyoruz. Kozlu'nun hali içler acısı. Borç batağında bir belediye, ulaşım ücretlerinin yüksek olduğu ve işçisine bile maaş veremeyen bir belediye var. Bu paralar nereye gitti. Ben soruyorum. Bunların hesabını sormak gerekmiyor mu? Biz bunların hesabını sizlerin sayesinde soracağız. Biz Cengiz Bank'a güvendik sizde güvenin. Onu hep birlikte başkan yapalım" dedi.


BANK: "HER TARAF HACİZ KISKACINDA"
Kozlu Belediye Başkan Adayı Cengiz Bank, halka önemli vaatlerde bulunarak, şunları söyledi:
"Kozlu'muz, Zonguldak'ımızın çok şirin bir ilçesi. Ancak son 15 yıldır AK Parti iktidarı nedeniyle sürüm sürüm sürünüyor. Sularımız akmıyor, çöplerimiz alınmıyor. Maalesef otobüsler özel sektörün elinde pahalı bir şekilde halkımıza reva ediliyor. Bizler gelirsek bu temiz kullanılabilir ve ucuz yapacağız. Sizlere tertemiz bir Kozlu vaat ediyoruz. Maalesef 5 kilometrelik bir yolda bu halka reva görünen olan özel otobüs fiyatlarını ucuzlatacağız. Öncelikle tabi ki sözleşmesi sona erecek olan otobüs işletmelerini mutlak suretle belediyemize kazandıracağız. Akabinde indirim yapacağız. Halkımıza sosyal ve adaletli belediyeciliği kazandıracağız. Kozlu Belediyemiz itibarını kaybetmiştir. Her taraf haciz kıskacında. Maalesef otobüs, ambulanslar ve itfaiye dışında bütün araçlarımız hacizde. Kamuya, şahıslara ve özel şirketlere olan borçlardan dolayı inim inim inliyor belediye. Her taraf hacizli çalışamaz bir pozisyona geldi. Biz öncelikle bu borçları yapılandırma yapacağız ve belediyemizi haciz kıskacından kurtararak mutlak suretle belediyemizi çok güzel bir şekilde yeniden itibariyle kazandıracağız."


"BELEDİYEMİZ 270 MİLYONA YAKIN BİR BORÇ BATAĞINDA"
"Her zaman şunu söyledim biz çalışkanız, dürüstüz. Biz Atatürk'ün açtığı uygarlık yolunda yürüyen bir insanız. Halkımızın sorunlarına onların dertlerine derman olmalıyız. CHP'nin en öncelikli adımlarından biri bu olacak. Biz derman olmaya geliyoruz Kozlu'muza. 270 milyona yakın bir borç batağında belediyemiz. Bu borcu herhalde Cengiz Bank yapmadı. Bu borcun sorumluları kim. Neredeler. Ne yüzle aday olmaya çalışıyorlar. Ne yüzle sizden oy istiyorlar. Soruyorum sizlere. Kim yaptı bu borcu. Alanlarda bizleri acemi olarak nitelendirmeye başladılar. Aceminin kim olduğunu 31 Mart akşamı sandık sonuçlarından sonra kazandığımız belediye ile biz onlara göstereceğiz. Belediyemiz personeli bizim her şeyimiz. Canımız, kanımızı, vatandaşımız. Biz onların maaşlarını ödemelerini asla bir gün geciktirmeyeceğiz. Eğer benim karnım doyarken benim işçim memurum maaş alamıyorsa bende asla maaş almam. Maalesef bu güne kadar verilen sözler asla tutulmadı. Hep bir maaş kenara koyacağım dediler asla koymadılar. Ama biz söz veriyoruz. Bizim sözümüz namus sözü. Biz geldiğimizde asla böyle bir aksama olmayacak. Bunu siz e herkesin önünde söz veriyorum."

Editör: Pusula Gazetesi