Yaklaşık 10 yıldan bu yana Japonya’da ticaretini sürdüren Zonguldaklı işadamı Murat Ensici, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’i ziyaret etti. Tanışma ziyaretiyle başlayan görüşme, Japonya’da Kozlu’nun tanıtımı, Kozlu’da da Japonya’nın tanıtımı üzerine devam etti.
Van Depremi sonrası bölgeye gelen ve artçı sallantıda enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Japon Doktor Atsushi Miyazaki’nin de anıldığı görüşmede Japon kültürünün Kozlu’da tanıtılması için fikir alışverişinde bulunuldu.
Ziyarette konuşan İşadamı Murat Ensici, “Başkanımızla ilk defa bir görüşme imkanımız oldu. Kendisiyle tanıştığımıza gerçekten memnun oldum. Daha önce Japonya’da Kozlu’nun tanıtımını yapmıştık. Kozlu’da da Japonya’nın tanıtımı için çalışmalar olumlu giderse başkanım destek vereceğini ifade etti. Biz de önümüzdeki zaman diliminde Japonya’dan buraya elimizden geldiği kadar gerçekleşen projeler konusunda başkanımızla görüşeceğiz” şeklinde konuştu.
MİYAZAKİ PARKI’NA JAPON BAHÇESİ
Ziyarette, Japon Doktor Atsushi Miyazaki’nin büstünün bulunduğu alana Japon Bahçesi ve Japon Köprüsü yapılması ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin de “Bu gün Japonya’da Türk İşadamı olan Murat Ensici kardeşimizle beraber sohbet ettik. Sohbetin ana konusu da daha önce Kozlu’nun ve Türkiye’nin tanıtımı ile ilgili çalışmalar oldu. Ayrıca Miyazaki Parkı’nda yapılabileceklerle ilgili görüşmeler yaptık. Buraya Japon Bahçesi ve Japon Köprüsü ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Bu ilk görüşme oldu. İnşallah başarabilirsek Japon Bahçesi ve Japon Köprüsü’nü kazandırmak istiyoruz. Gösterilen ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Başarılar dilerim” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi