İstanbul Beşiktaş'taki patlamada şehit olan polis memuru Hasan Bilgin, memleketi Zonguldak'ta dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Kozlu Kaymakamlık binası önünde öğle namazının ardından gerçekleştirilen törene, Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti ve CHP Zonguldak milletvekilleri, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce Zonguldaklı katıldı. Cenaze töreni yapılan alanda ise emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabah saatlerinden itibaren ilçe merkezini büyük ölçüde araç trafiğine kapatan polis ekipleri, tören alanına giren vatandaşları aramadan geçirerek alana girmesine izin verdi.

Düzenlenen tören öncesinde dün akşam saatlerinde Kozlu Belediyesi'ne ait gasilhaneye konulan şehidin naaşı, sabah saatlerinde ilçe merkezinde emniyet ekiplerinin korteji ve çalınan sirenler eşliğinde evinin önüne getirildi. Evin önünde helallik alınması sırasında şehidin babası Yaşar Bilgin, tabutun başından bir an olsun ayrılmazken, yakınları evinin önünde düzenlenen ilk törende gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin annesi Aynur Bilgin de törende güçlükle ayakta durabildi.

Evin önünde helallik alındıktan sonra şehidin naaşı yine sirenler eşliğinde törenin yapılacağı Kozlu Kaymakamlığı binası önüne getirildi. Burada tören saatine kadar dualar okunurken, şehidin yakınları ise Kızılay tarafından çadırda taziyeleri kabul etti. Şehidin annesi Aynur Bilgin, şehit oğlunun acısını küçük Burak'a sarılarak dindirmeye çalıştı. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz da baba Yaşar Bilgin ve şehidin kardeşini teselli etti.

Zonguldak Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından yapılan dualar eşliğinde şehidin naaşı cenaze aracına bindirildi. Bir yıllık şehit polis memuru Hasan Bilgin'in cenazesi defnedilmek üzere Saka köyü aile mezarlığına götürüldü.

Kozlu meydanında yapılan törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar,CHP Milletvekili Şerafettin Turpçu, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, eski Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hikayesi yürek burktu

Hasan Bilgin'in Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 2013'de mezun oldu. Üniversite hayatı boyunca okulun şiir kulübüne katılan, tiyatrolarda oynayan Hasan Bilgin, ayrıca ilk ve ortaokullardaki öğrencilere resim yapmayı öğreten projelerde de yer aldı. Eğitim hayatı boyunca yardımseverliği ve şiir sevgisiyle tanınan Hasan Bilgin'in şehit haberi üniversitede ki arkadaşlarını da derinden üzdü. Sevenleri, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Seni hiç unutmayacağız' etiketiyle Hasan'ın fotoğrafını paylaştı.


Editör: Pusula Gazetesi