Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 79'uncu yıldönümünde Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde törenlerle anıldı. İlk tören, Kozlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı tören alanında düzenlendi. Tören, Kaymakam Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı söylendi.

Törenlere, Kozlu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programla devam edildi. Yapılan saygı duruşu ve söylenilen İstiklal Marşı sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan "Atatürk" adlı oratoryo gösterisi yapılarak, Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi. Kozlu'da düzenlenen "10 Kasım ve Atatürk" konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Ahmet Karakaya ve diğer protokol üyeleri tarafından verildikten sonra resim sergisi gezildi. Ayrıca Kozlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı önünde ilçedeki izci grupları tarafından dönüşümlü olarak saygı nöbeti tutuldu.

Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen törenlere; Kaymakam Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Remzi Bayır, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Yüzbaşı Özgür Uyar, ilçe daire müdürleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ATATÜRK VE TÜM ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNA MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

Kozlu Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 15 Temmuz şehitlerimiz ve terörle mücadele şehitlerimizin ruhuna ithafen düzenlenen ve Aziziye Camisi'nde ikindi namazından önce İlçe Müftülüğü görevlilerince Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. İlçe Müftüsü Metin Aykut tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına dua edilmesinin ardından program sona erdi.

Mevlid-i Şerif programına; Kaymakam Ahmet Karakaya, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, siyasi parti ilçe temsilcileri, şehit aileleri, ilçe daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi