ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde iki köyün sakinleri, taş ocağı kırma ve eleme tesisinde çalışan kamyon ve TIR'ların geçmesi nedeniyle bozulduğunu ileri sürdükleri yolu bir süre ulaşıma kapatarak eylem yaptı.


Ormanlı Beldesi'nin çıkışında bulunan Ormanlı ve Sarıkaya Köyleri sakinleri, Sarıkaya Köyü içinde toplanarak çöp konteynerleri ile yolu kapattı. Köylüler, köylerinin içinden geçerek Karakavuz mevkisindeki taş ocağı kırma ve eleme tesisine gidip gelen kamyon ve TIR'ların yolu bozduğunu yazın toz, kışın çamur içinde kaldıklarını söyledi. Köylüler, taş ocağında çalışan kamyon ve TIR'ların geçişine izin vermedi.


Gelen jandarma ekipleri köylüleri yolu açmaları için ikna etmeye çalıştı. Ancak köylüler sorunun çözülmesini istedi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Sarıkaya Köyü Muhtarı Remzi Hamurcu'yu telefonla arayarak eylemi bitirmelerini istedi. Muhtar Hamurcu, sorunu Kaymakam Madenoğlu'na da anlatarak çözüm bulunmasını talep etti. Görüşmelerin ardından köylüler yolu ulaşıma açarken, gerekli çalışma yapılmadığı taktirde tekrar eylem yapacaklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi