Yaklaşık 20 gün öncede inşaatın dolgusu için Gemeçler mevkiinde bulunan yeşil alandan hafriyat çalışması başladı.

Kendilerine hiçbir açıklama yapmadan bir kısmı köy tüzel kişiliği, bir kısmı şahıslara ait olan araziden toprak alımı için kimin izin verdiğini bilmediklerini iddia eden köy sakinleri ileride heyelan olmasından korkuyor.

İlgili yerlere gerekli dilekçileri verdiklerini ama her hangi bir cevap alamadıklarını belirten köy sakinlerinden Engin Kamit; "Burada tarım arazilerinin vasfının bozulması ve toprak alınan yerin belli bir zaman kayacağını düşüncemiz var. Müteahhit firmaya kimi yer gösterdiğini bilmiyoruz. Buradan günde yüzlerce kamyon hafriyat alarak üst geçit inşaatına taşıyor"dedi.

Çaycuma Kaymakamlığı ve Devlet Demir Yolları gibi ilgili yerlere dilekçe ile başvurduklarını Kamit; "İlk olarak yaklaşık 4 dönümlük bir araziden hafriyat çalışması başladı. Bir kısmı şahısların bir kısmı köy tüzel kişiliğinin toplam 28 dönüm arazinin ne kadarının kullanılacağı belli değil.

Çalışmanın durdurulmasını istiyoruz, durdurulmasa da ileride meydana gelebilecek heyelanlara karşı önlem alınmasını bekliyoruz. Burası kuru tarım arazisi vasfı taşıyor. Günde yüzlerce kamyon köyün içinden, geçiyor. Çocuklar oyun oynarken, büyükbaş havyalarımız meraya giderken bu yolu kullanıyor. Hiçbir uyarıcı ve güvenlik önlemi yok. Kamyonlar için alternatif yol olması lazım"diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanlığı tarafından söz konusu araziyi Sosyal Donatı Alanı (mesire alanı) olarak düzenlemek için Valilik ten izin alındığı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi