AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Taşköprü'de muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlattı.
Çok sayıda muhtar ve STK temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, ülke olarak istikrara ihtiyaç olduğunu ve koalisyonlarla bir yere varılamayacağını söyledi. 16 Nisan referandumunun asla tek adamlılığa yönelik bir adım olmadığını ifade eden Köylü, "Sistemimizin adı başkanlık değil, yarı başkanlık değil, parlamenter sistem de değil. Parlamenter sistemlerde parlamento ağırlıklı ve Cumhurbaşkanının sembolik yetkileri vardır. Aslında Avrupa'nın pek çok ülkesinde parlamenter sistem var. Ama başlarında Kral var. Hollanda krallık, İngiltere krallık, Belçika, Norveç krallık. Onlardaki bu yetkide sembolik olduğu gibi bizdeki cumhurbaşkanlığı da sembolik. Cumhurbaşkanı hemen elindeki yetkileri kullanmaya kalktığı zaman hükümetle arasında sorun çıkıyor" dedi.
Yeni Cumhurbaşkanlığı Sisteminin koalisyonlarında önüne geçeceğini belirten Köylü, "Geçmiş süreçlerde koalisyonlarla bir şey yapılamayacağını hep birlikte gördük. Son 15 yılda yapılanlar Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanlardan kat kat fazla. Bu istikrardan kaynaklı. Yani her hükümet muhakkak bir şeyler yapmak ister, çabalar, uğraşır. Fakat istikrar bittiyse yapacak bir şey yok maalesef. Koalisyonlarla da bir yere varılamaz. Bizim ülke olarak istikrara ihtiyacımız var. Koalisyonlarla bir yere varılamaz. Bu sistem koalisyonları ortadan kaldırıyor" diye konuştu.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise, AK Parti hükümeti döneminde yapılan hizmetlerin sayarak bitmeyeceğini belirterek, anayasanın hazırlanması noktasında da büyük emek sahibi olan Taşköprü'ye büyük hizmetleri bulunan AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün Taşköprülü STK temsilcileri ve mahalle muhtarları ile buluşmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Programın ardından Milletvekili Köylü, Başkan Arslan ve beraberindekilerle birlikte Şehit İlker Narin'in ailesini ve Taşköprü Şehit Aileleri Derneği Başkanı Bayram Şenel'i evinde ziyaret etti.

Editör: Pusula Gazetesi