Çaycuma İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği 2017 Yılı Nisan Ayı Olağan Genel Kurul Meclis Toplantısı, Birlik Başkanı Kaymakam Serkan Keçeli başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Birlik Başkanı Kaymakam Serkan Keçeli Genel Kurulun açılış konuşmasında Birliğin kuruluş amacı, 2016 yılı faaliyetleri ve gündem maddeleri hakkında birlik üyelerini bilgilendirdikten sonra gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.

Gündemin 1. maddesine göre Birlik Tüzüğünün 9. maddesine istinaden 2016 Yılı Kesin Hesabı ve gelir gider kalemleri de ayrı ayrı okunarak; Birlik gelirlerinin 2016 yılında 4 milyon 687 bin 47 lira, giderlerinin 5 milyon 869 bin 73 lira olarak gerçekleştiği 932 bin 756,80 liranın 2017 yılı bütçesine devrolduğu okunarak oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. maddesine göre Birlik Tüzüğünün 13. maddesine istinaden, 1 yıl boyunca görev yapacak Plan ve Bütçe Komisyonunun; Güzelyaka Köyü Muhtarı Yücel Özkan başkanlığında Yakademirciler Köyü Muhtarı Temel Keskin, Dağüstü Köyü Muhtarı Şenol Akdoğan 'dan oluşturulmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 3. maddesine göre Birlik Tüzüğünün 14. maddesine istinaden 1 yıl boyunca görev yapacak "Birlik Encümeni" seçimlerine geçildi; Birlik Encümenliğine, İl Genel Meclis Üyelerinden Siyami Akçaalan 83 oy ve Halil Gencer 83 oy alarak seçildi. Köy muhtarlarından Gökçetabaklar Köyü Muhtarı Şaban Köse 48 oy, Aliköy Köyü Muhtarı Durmuş Yiğit 39 oy alarak encümen üyeliğine seçildi.

Gündemin 4. maddesine göre Birlik Tüzüğünün 18. maddesine istinaden Birliğin 2016 Yılı faaliyetleri hakkında meclisi bilgilendirildi. Birlik Meclisinde söz alan üyelerin görüş ve önerileri dinlendikten sonra 2016 yılı faaliyetleri oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesine göre Birliğin 2017 yılı yatırım programlarında yapılan değişiklikler nedeniyle 2017 yılı bütçesine yol yapım giderleri harcama kalemine 5 milyon lira, okul bakım ve unarımı diderleri harcama kalemine 5milyon lira olmak üzere toplam 10 milyon lira ek bütçe yapılması oybirliği ile kabul edildi.

Editör: Pusula Gazetesi