AK Parti Ereğli İlçe Başkan Vekili Av. Nazım Erdoğan, beraberinde İlçe Sekreteri Aynur Akcan, Yerel Yönetimler Başkanı Osman Mahmutoğlu, AR-GE Başkanı Hakan Mısırlı ve Kaptaş Bölgesinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Ertürk ve Temel Meşe, Sarıkaya Köyü’nde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından başlatılan asfaltlama çalışmalarını incelediler. İnceleme gezilerine, AK Parti Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğan, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve İl Genel Meclis üyeleri Nail Eski ve İsmail Tak ile birlikte Sarıkaya Köyü Muhtarı Emin Kaya ve vatandaşlar da katıldı.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nail Eski, köy ve grup yollarında asfaltlama ve bakım çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Asfaltlama işine Öğberler beldesindeki sağlık ocağı yolundan başladık. Burada bir kilometre yol asfaltlandı. Sarıkaya, Doğancılar, B.Doğancılar bağlantılı yaklaşık 2 kilometre yolun asfaltına başladık. Güllük Köyü, Kozlu bölgesine giden bir kilometre yolu da merkezle birlikte asfaltlayacağız. Akköy ve Çömlekçi Köylerinin de malzeme ihalesini gerçekleştirdik. Velidağ Köyümüz ile Uludağ Köyü’nün Akköy Mahallesi arasındaki yolu 35 kilometreden 4 kilometreye düşürmek için bir çalışma başlattık ve burada yeniden bir yol yapmak suretiyle mesafeyi 3-4 kilometreye düşürüyoruz. Eğerci ve Uludağ arasındaki normal yolun yapımı için çalışmalara başladık. E.Sofular-Çiller arası, Fındıklı-Şıhlakırması, Emirali Mahalleleri, Yunuslu-Çigdemli arası ve diğer bazı mahallelerde asfaltlama ihtiyacımız var. Buradaki asfaltlama sorunlarını çözmek içinde bir çalışma içerisindeyiz. Önümüzdeki dönemlerde buralarında sıkıntısını gidermek istiyoruz” dedi.

Köy içlerine asfalt yerine parke ve beton desteğinde bulunacaklarını belirten Eski, “Şu anda 750 kilometrelik yol ağımızın 450 kilometre zaten asfalt durumda. Her sene yeni köy ve grup yolları asfaltlarken, bir yandan da mevcut 450 kilometrelik yolumuzun bozulmaması içinde ayrıca 10 bin ton rotmix bakımları yapıyoruz. Bu bakım çalışmalarına da başladık. Asfaltı bozulan yollarımızda da bakım yapılıyor. Köy içlerine asfalt yerine kilit parke ve beton yardımında bulunuyoruz. Köy muhtarlarımızın müracaat etmeleri halinde bu yardımlarımız ayrıca sürüyor” dedi.

Sarıkaya Muhtarı Emin Kaya da, 15 yıllık muhtarlık döneminde asfalt özlemlerinin giderildiğini belirterek, “15 yıldır muhtarım. Köyümün ve bağlantı yollarının asfalt özleminden kurtardığınız için emeği geçenlere, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti heyeti, daha sonra Kaptaş bölgesinde ara yollarda yapılan kilit parke çalışmalarını Kurtlar Köyü Muhtarı Yaşar Temel ile birlikte gezdi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkan Vekili Av. Nazım Erdoğan, parke ve kumu İl Özel İdaresi tarafından karşılanan yolda işçiliğini kendi yapan köylü vatandaşlara teşekkür ederek, “AK Parti, devlet-millet el ele vererek, yollarını güzelleştirmeye devam ediyor” diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi