Proje kapsamında Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde birleştirilmiş sınıflı köy okullarında okuyan 400 öğrenci Devlet Tiyatrolarına bağlı ekiplerce sahnelenen 'Dünyanın Eski Zamanlarında' isimli oyunu izledi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet Koraman'da tiyatro izleyen çocuklar ile bir süre sohbet etti.

Projenin amacının Çaycuma'da 14 birleştirilmiş köy okullarında okuyan ve hiç tiyatro seyretmeyen 400 öğrenciye tiyatroyu tanıtmak olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş; "Bu proje, öğrenci merkezli eğitim çalışmaları içinde değerlendirildiğinde öğrencinin kendisini değerli hissetmesine katkı sağlayacaktır.

Amacımız, tiyatro hakkında öğrencilerimizi bilinçlendirmek, birlikte zaman geçirme duygusunu öğrencilerimize kazandırmak, öğrencilerimizin hayal dünyasının dışa yansımasının gerçekleştirmek, öğrencilerimizin yaptıkları çalışmalar ile özgüvenlerinin artırılması ve sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilip artırılmasını sağlamaktır.

Kendisine değer verildiğini hisseden birey, bu değeri kendisine veren varlığa değer verecek ve içinde bulunduğu toplumun değerlerine sahip çıkacaktır. 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yasasın' ilkesinden hareketle geleceğin Türkiye'sini tesis etmek gayreti ile bugünün çocuklarını değerli kılmak, ülkemizin yarınlarını değerli kılmak olacaktır.

Projeye işbirliği yapan Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kültür ve Sanat Merkezi, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Şoförler ve Otomobilciler Odasına teşekkür ederiz"diye konuştu.

Tiyatro bitiminde öğrencilere kek ve meyve suyu ikram edildi.

Editör: Pusula Gazetesi