Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunlarından emekli öğretmen Ali Nuri Güntekin'in yazdığı 'Damla' adlı şiir kitabının söyleşi ve imza etkinliği 19 Ekim 2019 Cumartesi günü saat 14.00'te ADD Çaycuma Şubesi üzerinde bulunan Çaycuma Kent Konseyi Salonunda yapılacak.

Kitaptan elde edilen gelir, üniversite öğrenimi gören ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak. Söyleşi ve imza etkinliği Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği ve ADD Çaycuma Şubesinin katkılarıyla düzenlenecek.

ALİ NURİ GÜNTEKİN KİMDİR?

1933 yılında Çaycuma Kahvecioğlu köyünde doğdu. İlköğrenimimi aynı köyde tamamladı.1948 yılında Kastamonu Gölköy enstitüsüne girdi, 1954 yılında mezun oldu. İlk öğretmenliğine Muş merkez Bağlımelik Köyü İlkokuluna Baş Öğretmen olarak atanarak başladı. 1956 yılında Çaycuma Geriş Köyü İlkokulu Baş Öğretmenliğine, 1962 yılında Çaycuma merkez Mimar Sinan İlkokuluna öğretmen olarak atandı. 1978 yılında Çaycuma merkez Barbaros İlkokulu Müdürlüğüne atandı. 1985 yılında kendi isteği ile emekli oldu.1965 yılında Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Çaycuma Şubesini kurdu ve 12 Mart 1971 askeri darbesine kadar TÖS'ün Çaycuma Şube Başkanlığını yaptı. 1969 yılında Türkiye genelinde TÖS'ün örgütlediği dört günlük öğretmen boyutunu Çaycuma da yönetti. Boykotun ardından idari ve hukuki yargılamalardan berat etti. Emekli olduktan sonra CHP Çaycuma İlçe Sekreterliği ve bir dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Çaycuma ADD Şubesinin kuruluşunda ve dernekte Atatürk Kitaplığının kurulmasında görev aldı. 1985 yılında köyünde, Kahvecioğlu köyünde, köy konağında Atatürk Kitaplığı açtı. Sekiz yıl Çaycuma özel Murat dershanesinin yöneticiliğini yaptı. Yerel gazetelerde yazılar yazdı. Kastamonu Gölköy köy Enstitüsü mezunlarının geleneksel yıllık toplantılarını organize etti ve etmeye devam etmektedir.

Editör: Pusula Gazetesi