Secaattin Gonca'nın kavgaya neden olan paylaşımı şöyle: "Belediye başkanlığım dönemimde, 500 civarında emekli personelin 17 milyon TL ( 17trilyon) tutarındaki emekli ikramiyeleri, resmi bir bankadan aldığımız kredi ile peşin olarak ödenmişti. Bu Zonguldak Belediyesi tarihinde bir ilkti.

Kanalizasyon arıtma tesisinin yapılması için 22milyon euro ( yaklaşık 100 trilyon) tutarındaki proje bedeli; İspanyadan hazine garantili kredi ile düşük ve uzun vadeli olarak temin edilmiş ve bu gün işletmede olan tesis yapılmıştır.

Her iki kredinin belediyemizce kullanılması için o tarihte bakanlar kurulu kararı ve TBMM'sinde kanun çıkarılması gerekiyordu. Belediyemizi ve şehrimizi yakından ilgilendiren bu önemli iki projenin gerçekleşmesi dönemin başbakanı , Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın yakın ilgi ve destekleri ile çözüme kavuşmuştur. Buda Zonguldak Belediyesi tarihinde bir ilktir ve verilen sözler yerine getirilmiştir.

Yukarıdaki fotoğraf sayın cumhurbaşkanımız 'ın teşrifleriyle 2007 yılında Zonguldak'ta organize ettiğimiz toplu nikah töreninde çekilmiştir.

Yardım ve destekleri için sayın cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Hizmetlerinin devamında Allah yar ve yardımcısı olsun."

Bu paylaşıma birçok yorum geldi.

İşadamı Yusuf Yılmaz ise olayı farklı bir boyuta taşıdı.

Yılmaz, "Bu şehre katkı veren, emek harcayan herkese teşekkür ederiz. Herkes elinden geleni yapmıştır Ama aynı şeyleri yaparak farklı sonuç alınmıyor... Aynı kişileri deneyerek de bir yere varılmıyor. Herkes elini taşın altına koymalı. Herkes fedakarlık yapmalı. Hiç kimse ben dememeli... Denenmiş sonuç alınamamış olanda durmasını bilmeli" yorumunu yapınca ortalık karıştı.

İşte o kavganın yazışmaları...

Editör: Pusula Gazetesi