9-10 Ocak 2001 tarihleri arasında İstanbul Ataköy Atletizm Salonu'nda yapılan Olimpik Deneme Yarışmaları'nda 2 yıl sonra piste çıkan Zonguldaklı Milli atlet Melike Malkoç 60 metreyi 7.46 koşarak en iyi derecesini yaptı. Bu dereceyle Türkiye Atletizm tarihinde 7.50'nin altına inebilen 7 bayan atletten biri oldu.

Melike Malkoç bu yarışta 7.45 olan 23 yaş altı Türkiye rekorunu 1 salise ile kaçırarak buruk bir sevinç yaşadı. Ayrıca 7.40 olan Avrupa Atletizm Salon şampiyonasına da 6 salise yaklaştı.

"BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ"

Melike Malkoç'un antrenörü Utku Duman gururlu olduklarını ifade ederek "Sezonun ilk yarısında bu dereceyi görmek ve Türkiye Atletizm tarihindeki sayılı sporculardan biri olarak tarihe geçmek bizim için gurur verici" ifadeleri kullandı.

DOĞUKAN KİLCİOĞLU 3'ÜNCÜ OLDU

60 metre engelde yarışan bir diğer Zonguldaklı sporcu Doğukan Kilcioğlu da ilk kez yarıştığı Büyükler kategorisinde 60 m engel 8.35 koşarak 3'üncü oldu. Büyük engele adaptasyon sağlandıktan sonra Doğukan Kilcioğlu'nun daha iyi dereceler yapması bekleniyor.

"REKOR HEDEFLİYORUZ"

Melike Malkoç ve Doğukan Kilcioğlu'nun antrenörü Utku Duman hedeflerini açıklayarak şunları söyledi: "22 Şubat'a kadar yapılacak olan Olimpik Deneme Yarışmaları ve Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda Avrupa barajını ve Türkiye U23 yaş rekorunu kırmayı hedefliyoruz. 2 yıl yaşadığı sakatlık sürecinde her zaman bize inanıp desteklerini kesmeyen Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ve her zaman yanımızda olan Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'e teşekkür ederiz"