Korseler günümüzde birçok özellik barındıran her kadının dolabında çeşitli formlarda ve şekillerde bulunan çamaşırlardır. Birçok özelliği gün geçtikçe ortaya çıkan korseler genellikle vücudu şekillendirmenin yanı sıra yağları da yaktığı dolayısıyla kullanılan bölgede bir incelme ve yağların yakılmasıyla zayıflama meydana getirdiği görülmektedir.

Birçok insanın mustarip olduğu göbek çevresindeki yağlanmalardan kurtulmak için korse kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Peki, korse takmak gerçekten zayıflatır mı? Yapılan bilimsel araştırmalar yağlanmış bölgeyi sıkıca kavrayarak içeride terleme yoluyla zayıflattığını kanıtlamıştır. Zayıflatıcı korseler doğru kullanıldığında kalıcı şekilde kilo kaybı sağlamaktadır.

Zayıflatıcı korse çeşitleri nelerdir? Zayıflatıcı korseler genellikle erkek korse, medikal korse, çelik korse, hamilelik sonrası korse olarak çeşitlendirilmiştir. Bu korseler özellikle bel çevresini sararak oradaki yağları eritmeyi dolayısıyla bölgesel zayıflamayı gerçekleştirir. Buradaki en önemli detay korsenin kaliteli ve vücuda zarar vermeyecek şekilde seçilmesidir. Tabi sadece korse giyerek incelmenin mümkün olunmayacağının bilinmesi gerekir. Korse kilo verme sürecindeki destekleyici bir takviyedir. Aynı zamanda yiyip içme alışkanlığını düzene sokarak az ve dengeli beslenmeyle oluşan kalori kaybını, doğru bölgelerden yağ yakımını korse ile tamamlarsanız verdiğiniz her kilo vücudunuzda gözle görülür bir değişim yaratacaktır. Ama merak etmeyin ki korseler yine yardımınıza koşarak sürekli yeme isteğinizi azaltacak doğrultuda midenizi sıkıştırarak az yemek yemenizi sağlayacaktır.

Korsenin zayıflatıcı etkisini artırmak için çeşitli yöntemler nelerdir?

Korseyi giymeden önce karın bölgesine uygulanan çeşitli yağlar korsenin zayıflatıcı etkisini artırır. Özellikle biberiye yağı korse takmadan önce uygulanan pozitif sonuç almayı kolaylaştıran yağlardandır. Yağı masaj yaparken sürüp birkaç dakika beklediğinizde yağ vücudunuzun derinliklerine nüfuz edecektir.