Bugün saat 06.00 sularında, Kastamonu-Ankara seferini yapan bir yolcu otobüsü, Çankırı-Çandır yol ayrımında, sürücüsünün uyuması sonucu kaza yaptı. İlk belirlemelere göre 8 kişi olay yerinde hayatını kaybederken , 11'i ağır yaralı olmak üzere 32 kişi de yaralandı. Yaralılar, hastanelere nakledilerek tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Ankara Valiliği'nin kazaya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle; "27.05.2017 Cumartesi günü saat 06.00 sularında, Kastamonu-Ankara seferini yapan bir yolcu otobüsü, Çankırı-Çandır yol ayrımında, sürücüsünün uyuması sonucu kaza yapmıştır. İlk tespitlere göre 8 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş, 11'i ağır yaralı olmak üzere 32 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, hastanelere nakledilerek tedavi altına alınmıştır. Kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatılmıştır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

4 kşinin kimliği belirlendi

Ankara-Çankırı Çandır yol ayrımında meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybedenlerden 4 kişinin ismi belli oldu.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu-Ankara seferi yapan Sedat Gürer yönetimindeki 06 FR 0311 plakalı yolcu otobüsü, Çankırı-Çandır yol ayrımında sürücüsünün uyuması sonucunda şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu 8 kişi hayatını kaybederken 11'i ağır 32 kişi ise yaralandı.
Yapılan çalışmalar neticesinde kaza sonucu hayatını kaybedenlerden 4 kişinin ismi belli oldu. Ali Yıldız (19), Gamze Duru (25), İlknur Bideci (26) ve İlhan Özdemir'in (42) kaza neticesinde ölen kişiler arasında olduğu bildirildi. Ölen diğer yolcuların kimlik tespitinin çalışmaları devam ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi