ÖZEL HABER

Zonguldak'ta 1995 yılında 15 yaşındayken intihar ettiği ileri sürülen Necla Köroğlu'nun ailesi, Star TV'de yayınlanan Olay Yeri programına çıkarak kızlarının intihar etmediğini, tecavüze uğrayıp öldürüldüğünü ileri sürdü.

BABA KÖROĞLU: "KIZIM TECAVÜZE UĞRAYIP ASILMIŞ"

1995 yılında akşam saatlerinde kaybolan Necla Köroğlu'nun babası, Hasan Köroğlu; "Kızımı aramak için akrabalarla birlikte her yeri aradık. Sabahleyin de jandarmaya gittik. Köye geldim. Jandarma köye gelmeden kızımın ölüm haberi geldi. Necla, Komşumuz Ali K.'nın bodrum katında elektrik kablosuyla asılı olarak bulundu. Kızım televizyon kablosuyla asılmış. Tecavüze uğramış. Tecavüz edeni bulamadık. 22 yıldır bende uyku yok. 4 yıl sonra da oğlum hayatını kaybetti. Ben kızımın intihar ettiğine inanmıyorum. Tecavüz edilip intihar süsü verildi. Olay yerinde kızımın ayakkabıları yoktu. Jandarma orada inceleme yaptığında yoktu. Cinayetten 1 hafta sonra olay yerine ayakkabıları konuluyor. Ev sahibi bana haber verdi" iddiasında bulundu.

ANNE KÖROĞLU: "KIZIM BODRUM KATINDA ASILI HALDE BULUNDU"

Anne Hayriye Köroğlu, "Olay gecesi kızım evi temizlemiş, ben kendimden geçmişim. Odasında teyp vardı o çalıyormuş. Kayın pederim gece geç saatte teybi kapatmak için odaya girdiğinde bakıyor ki Necla yok. Bize haber verdi. Her tarafı aradık ama bulamadık. Daha sonra sabahleyin komşumuzun evinin bodrum katında asılı halde bulundu. Bana haber verdiler. Gittiğimde kızım bir karyolanın üzerinde dizleri bükük şekilde bir televizyon kablosuyla asılı halde duruyordu. Bir kız çocuğu o şekilde kendini asar mı?

  1. ALİ OSMAN: "CİNAYETLE İLGİLİ DELİLLER SAVCILIKÇA YETERLİ BULUNMADI"

Aile 1995 yılında savcılığa kızlarının cinayete kurban gittiğini, intihar ettiğine inanmadıklarını belirterek dava açtı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. O dönem dosyayı devralan Avukat Ali Osman, "1995 yılında olayla ilgili bir kişi tutuklanarak mahkum edilmiş, daha sonra ise 1996 yılında savcılık tarafından ailenin kızlarının cinayete kurban gittiği iddiasına yönelik soruşturma açılmış, iddia edilen cinayetle ilgili deliller savcılıkça yeterli bulunmamış ve takipsizlik kararı verilmiştir. Bu karara biz itiraz etmişiz. Bartın Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın incelemesini yeterli bulduğunu belirterek itirazımızı reddetmiştir. Dosyayı da kapatmıştır. Savcılığın gerekçesi yeterli görülmüş ve kamu davası açılmasına gerek duyulmadan kapanmış. Ben hasan bey tarafından bana sunulan bütün delilleri mahkemeye dilekçe ile sundum" dedi.

İ.K: "O BENİM SEVGİLİMDİ"

1995 yılında Necla Köroğlu'nun ölümüyle ilgili gözaltına alınan ve tutuklanan İ.K., "Hasan Köroğlu'nun söyledikleri yalan. Ben içeri girdim, mahkeme tarafından suçsuz olduğum anlaşıldı ve beraat ettim. Necla'yı asılı halde bulan benim. Necla, benim sevgilimdi. Bunu ailesi de biliyor. Ben Necla'nın babası Hasan ile birlikte çalışıyordum. Sabah 8:00'da işe beraber gittik. Akşam 18:00'da işten beraber geldik. Benim orada kendisiyle birlikte çay içtik ve o gece saat 23:30'a kadar beraberdik. Kendisi gitti daha sonra oğlu geldi, onunla da beraber oturduk. Kendileriyle birlikte gece saat 3:00'a kadar Necla'yı aradık. O benim sevgilimdi. Hasan babası ama ben ondan daha fazla üzüldüm. Yemin ediyorum, olay günü sabah saat 08:00'dan ertesi gün gece 03:00'a kadar beraberdik. Gece yarısından sonra beraber Necla'yı aradık. Beni neden suçlu buldular? Benim onu sevdiğimi bütün köy biliyordu. Benden şikayetçi oldular. Ben olsam ben de şikayetçi olurdum. Eğer kızımın sevgilisi varsa ondan şüphelenirim, onda şüphelenmekte haklılar. Ben Necla ile zorla birlikte olmadım. Ben o dönemde bit sürü DNA testine girdim. O benim sevgilimdi öyle bir şey yapmadım. Beni karakola aldıklarında jandarma ekipleri sorguda 3 kişi tecavüz etmiş, diğerleri kim diye beni sıkıştırdılar" ifadelerini kullandı.

İ.K: "NECLA'NIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM"

Necla'yı sevdiğini herkesin bildiğini belirten İ.K., "Necla canına kıymadı, intihar etmedi. O kızı öldürdüler. Ben de inanmıyorum. Asıldığı kablo onu tartmaz, bir teyp kablosuydu. İntihar olmadığını ben de inanmıyorum. 3 kişi kızcağıza tecavüz etmişler, öldürüp getirip benim hayvanlarımın yanına bağladılar" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi